Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kdo zabil Evu? Vraha může odhalil přívesek! Pomozte, už není moc času!

Autor: Jaroslav Benda - 
3. dubna 2014
12:22

Tři měsíce a zabiják vyhraje! Přívěsek s kamenem chalcedon je důležitá stopa, která může dovést vyšetřovatele 1. oddělení pražské kriminálky na stopu vraha Evy Manové (†19).

Nejde o seriálový případ, tohle je realita! Zbývá pouhých 95 dnů, pak bude mord promlčen a zůstane nepotrestán!

V úspěšném televizním seriálu Případy 1. oddělení se představuje předobraz kapitána Pražáka, kterého hraje Filip Blažek. V reálu je Aleš P. (37) kriminalistou skutečného 1. oddělení pražské kriminálky, který se snaží najít brutálního vraha mladé dívky.

Přijela si pro smrt

Eva přijela do Prahy před 20 lety z Jihlavy. V hlavním městě se seznámila s mužem, se kterým si společně pronajali byt na Zahradním Městě, v Jabloňové ulici číslo 30. V pronájmu poskytovala s jeho podporou privátní erotické služby. A právě tam byla 8. července 1994 brutálně zavražděna.

„Když přišel přítel dívky do bytu, byl v místnosti cítit plyn. Zavřel hořáky, otevřel okna a Evu našel mrtvou vedle postele. Peníze za tržby v bytě nebyly, takže byl případ vyšetřován jako loupežná vražda, s promlčecí dobou 20 let,“ popisuje vyšetřovatel Aleš P.

Zbývá jedna stopa

Po vrahovi zbyl na místě činu i přívěsek, kámen chalcedon ve zlaté korunce. Ten zřejmě při zápasu, který vraždě předcházel, ztratil. Kriminalista Aleš P. stále věří, že po devatenácti letech a několika měsících zazvoní u bytu, ze kterého si pachatele vraždy odvede.

Místo herectví honí vrahy

Kriminalista Aleš P. chtěl být původně hercem a dokonce si podal přihlášku na DAMU.  říká předobraz Filipa Blažka, alias seriálového kapitána Pražáka z Případů 1. oddělení.

Víte, komu patřil?

Přívěsek může vyšetřovatele přivést na stopu vraha. Přívěsek může vyšetřovatele přivést na stopu vraha. | Blesk - Martin Pekárek, PČR, ČT

Víte, komu přívěšek patřil? Volejte na číslo: 974 826 462. Můžete i anonymně, telefon je k dispozici nonstop – ve dne i v noci.

silvi ( 2. srpna 2014 23:59 )

toto čo je za kravinu, vražda predsa nemôže byť premlčaná...!!!

donchicho ( 2. srpna 2014 21:25 )

Uz tenkrat zvitezila ta pravda a laska toho popletenyho priblblyho Havla, jen co je pravda a jde to dal. ZLATI KOMUNISTI.......

anka ( 3. dubna 2014 15:35 )

hm...zrovna tak mu mohla dat jeho zena, pritelkyne, matka......zrovna tak to mohlo byt neco co podedil....

joudajoudovy ( 3. dubna 2014 15:08 )

neni to zub darbujana rittiga? miliardy se musi tocit a ulozit je do zlata, neni spatne. zoubek k zubku a ma biliony.

e.44 ( 3. dubna 2014 14:37 )

Na prohledání bytu nemusel mít čas a přívěsek mi svým zpracováním příde ryze pánský a v té době se spíš nosil jako oděvní či jiný doplněk, ne na krku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání