Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vnuk (35) terorizoval babičku (75): Policistům tvrdil, že se o ni stará!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: policie)
Autor: jad - 
2. dubna 2014
13:17

Ujala se ho, když neměl kam jít. Muž (35) z Příbramska se za to své babičce (75) odvděčil tím, že jí nejméně jedenáct měsíců dělal ze života peklo.

Ženě, která ho milovala, ukradl 18 tisíc korun, sprostě jí nadával, hrozil jí zabitím a neváhal ji ani bít. „V návalu vzteku demoloval i zařízení bytu, kde s babičkou žil, a házel jídlo na zeď,“ uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. 

Když si pro lumpa přišla policie, tvrdil, že se o babičku stará a jsou největší kamarádi. Nevděčnému vnukovi teď hrozí deset let vězení.

popocatepetl ( 2. dubna 2014 17:21 )

Tak ještě jedna oprava: ... Přesvědč... ...jen málokdy stařečci najdou odvahu si stěžovat...

popocatepetl ( 2. dubna 2014 17:20 )

Oprava: ... Přesvědč...

popocatepetl ( 2. dubna 2014 17:18 )

Ponižování předků není jen novou dobou, viz Nerudova Dědova mísa (vydána 1857). ... "Nauč mě to!" "Vida toho kluka, nač by tvá to ruka uměla?" "Až se tobě třásti bude ruka, koryto ti synek udělá"... Ani domácí násilí není novou dobou. I když myslím, že obecná neúcta ke stáří asi je na historickém maximu ("Přesvěč bábu!") Je dobře, že se domácí násilí začalo trestat, i když zatím málo stařečci najde odvahu si stěžovat a sílu zdokumentovat chování svých dětí a vnuků.

aanitaa ( 2. dubna 2014 14:10 )

Ahoj Anko , muj prispevek ted nesouvisi s timhle clankem . Chtela jsem ti jenom napsat , ze jsem prestala pit kavu s mlekem a vubec ted nejim zadne mlecne vyrobky a opravdu musim rict , ze se citim lepe .

anka ( 2. dubna 2014 14:00 )

nesvadejte to na dobu, ale na urcitou rodinu......ono to totiz vsechno zacalo uz za socialismu, kdy se deti nastehovaly k babicce a cekaly az umre, aby mohly dedit byt. Hazlici tu byli vzdycky, a hajzlici tu jsou i nadale. A je na kazde rodine, jak to tam funguje a jak si sve deti vychova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání