Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Příběh solidarity: Okradené důchodkyni pomohli sousedé. Zlodějky zavřeli do boxu na pečivo!

Autor: lvi - 
7. února 2014
13:40

Neuvěřitelný příběh se odehrál v obci Církvice na Kutnohorsku, když dvě zlodějky okradly nemohoucí seniorku o peníze v jejím bytě. Kabinetní ukázka lidského hyenismu v praxi měla naštěstí šťastné vyústění.

Celá událost se seběhla v rychlém sledu. Ženy zazvonily na stařenku, které chtěly vrátit přeplatek tisíc korun za elektřinu. Háček byl v tom, že měly "jen" pětitisícovou bankovku a chtěly, aby jim důvěřivá žena rozměnila. Při směně seniorce vytrhly veškeré peníze a utíkali z bytového domu.

Důchodkyně ale včas svým křikem zalarmovala okolí a sousedy, kteří dvě zlodějky chytili a zpacifikovali. Obyvatelé je pak do příjezdu policie drželi zavřené v kleci na pečivo před místním obchodem.

"Pětasedmdesátiletá seniorka se ale pustila za nimi. Volala na kolemjdoucí, aby se pokusili ženy zadržet. První ženu chytil po chvíli pán, který začal volat na ostatní. Vzápětí zadržel jiný muž druhou ze zlodějek," popisovala serveru idnes.cz kutnohorská policejní mluvčí Vendulka Marečková a dodala: "Policie byla na místě do deseti minut."

Nejhorší zážitek v životě

Okradená seniorka Alena (75) vzpomíná na incident jen ve zlém. "Byl to můj nejhorší zážitek v životě. Jsem po mrtvici a jsem šťastná, že jsem přežila," uvedla pro Blesk.cz 

Zmíněné kleci na pečivo nyní neřekne jinak, než obecní šatlava.

Zlodějkám nyní hrozí obvinění z trestného činu krádeže.

romkavbase ( 22. července 2014 15:03 )

ale jsou.....hádám 1%?

follett ( 9. února 2014 11:26 )

Ani bych se nedivil kdyby je ty zlodějky zažalovali za omezování osobní svobody.

kradousek ( 8. února 2014 13:26 )

To je bohužel pravda

buban ( 8. února 2014 12:18 )

Paragrafy jsou ohebné, ohebnější, pokud se jedná o dis.kri.mi.na.ci.

kradousek ( 8. února 2014 12:02 )

Nemohou být...trestní řád § 76 Zadržení osoby podezřelé (2) Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu...Nelze-li takovou osobu ihned předat, je třeba některému z uvedených orgánů omezení osobní svobody bez odkladu oznámit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání