Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Viděli jste je? Zmizela schizofrenička, vedená vnitřními hlasy i bolestmi trpící senior

Policie pátrá po tomto pohřešovaném důchodci z Tábora i seniorce z Františkových Lázních
Policie pátrá po tomto pohřešovaném důchodci z Tábora i seniorce z Františkových Lázních  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao, ČTK - 
9. října 2013
11:28

Policie vyhlásila pátrání po dvou pohřešovaných seniorech. Nezávisle na sobě zmizela nemocná žena (64) z Františkových Lázních, schizofrenička, kterou údajně vedl vnitřní hlas na Ostravsko. A také důchodce z jihočeského Tábora, který odešel z domova, aniž by po sobě zanechal jakoukoli zprávu.

Patrně vlakem odjela z Františkových Lázní schizofrenička Irma Kováčová, kterou podle serveru idnes.cz vedl její vnitřní hlas do Ostravy, případně na Slovensko. "Při odchodu z domova měla růžovo-fialovou mikinu s kapucí, šedou zimní bundu, šedé kalhoty s hnědými pruhy a černé kozačky na zip. Měří 150 až 160 centimetrů a má hnědé oči a dlouhé hnědé vlasy, které nosí sčesané do drdolu," popsal ženu policejní mluvčí Pavel Valenta.Vedle toho pak probíhá pátrání i po Josefu Kuklovi (71) z Tábora.

Senior prý naznačoval, že svůj život ukončí

Táborský důchodce odešel z domova v úterý dopoledne a nepodal o sobě zprávu. Ani on nebyl zdravotně v pořádku. Ale zcela z jiného důvodu. V poslední době silnými bolestmi a proto dokonce naznačoval možnost předčasného ukončení svého života, uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Muž bydlí ve Varšavské ulici, má robustní postavu a měří asi 180 až 185 centimetrů. Má prošedivělé, vlnité, dozadu načesané vlasy a hnědé oči. Oblečen by mohl být do modrých riflových kalhot a světle šedivé šusťákové bundy. Na nohou by mohl mít hnědé polobotky. Lidé mohou jakékoliv informace o pohřešované osobě volat na linku 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání