Pohřešovaná trpí schizofrenií, měla by užívat pravidelně medikaci, kterou však často vynechává. V případě vynechání léčby mohou u ní nastat halucinace a projevy přehnaně emotivního jednání, může trpět tzv. bludy. Jinak je však zcela vitální, pohybově v pořádku, řeč naprosto zřetelná. Nemá u sebe mobilní telefon ani platební kartu (nemá založen účet u peněžního ústavu). U sebe by mohla mít finanční hotovost ve výši cca 500,- Kč, které si zapůjčila předchozího dne od svého souseda.

Nemá mnoho přátel, necestuje (nejdále jednou sama do Karlových Varů za synem, který ji poté ihned nechal hospitalizovat v PL Havl. Brod). Nemá tedy žádná oblíbená místa. V minulosti nebyla nikdy policií vedena jako pohřešovaná, avšak podle oznamovatelky již několikrát domov opustila, ale vždy se po nějaké době vrátila, nebo byla rodinou nalezena. O sebevraždě nikdy nehovořila, nemá velké finanční dluhy.

Dne 14.03.2014 je v Bystřici připraven na poště k výplatě její důchod, který si zde vždy pravidelně vybírá v prvním možném termínu hned po otevření pošty v 08:00 hodin, důchod si však doposud nevyzvedla. Šetření v místě posledního výskytu doposud negativní. V případě pozitivního zjištění kontaktujte pátrače Oddělení SKPV Územního odboru Benešov, tel. 974 871 511, 607 053 578.

Jakub Vinčálek tiskový mluvčí PČR