Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strach v Radonicích na Lounsku: Psi zabijáci se vrátí!

Autor: evakk, Jana Ulrichová - 
16. ledna 2012
18:29

Kolem zabijáckých rotvajlerů, kteří loni v prosinci v Radonicích na Lounsku zabili chovatelce Pavlíně H. matku (†60), panuje neuvěřitelný zmatek. Ten do celého případu vnášejí úředníci a policisté. Kvůli nim už byli chovatelce dvakrát psi odebráni a jednou vráceni, ta se jich dokonce i zřekla. Teď ale zase hrozí, že zabijáky dostane žena zpět. A vesnicí opět obchází strach.

V celém případu se zřejmě nikdo s nikým nemůže dohodnout. Policie po tragédii umístila psy v útulku. Majitelka se jich písemně zřekla. Pak ale muži zákona rozhodli, že zvířata k dalšímu vyšetřování nepotřebují, a proto je majitelce vrátili. Vzápětí přišli veterináři s prohlášením, že psi byli týraní. Město je proto znovu odebralo a umístilo v útulku.

„Rozhodující teď bude vyjádření soudního znalce,“ řekl Jaroslav Kubalík, spolumajitel útulku v Jimlíně, kde zabavená zvířata skončila. Podle veterinářů totiž žila v nevyhovujících podmínkách, zavřená v domě mezi svými výkaly, což kvalifikovali jako týrání. „I když byli psi úředně odebráni, stále jsou majetkem chovatelky. Pokud jim postaví kotce, budeme jí je muset zřejmě znovu vydat,“ řekl Kubalík.

O definitivním zabrání psů by podle něj mohl rozhodnout soud, těžko ale říct, zda případ dospěje až tam. Policisté jej stále vyšetřují. „Žádné obvinění dosud nepadlo,“ řekla mluvčí Jaromíra Střelcová.

miglandc ( 18. ledna 2012 15:23 )

Prostě ty zákony jsou slabé a nebo jepolicije nebrání dostatečně.Takovím lidem kteří neumí zabespečit své psy by měl zákon zakázat chovat taková zvířata.Jen když si člověk představí tu hrůzu a ještě napadené dítě které mohli ti psi doslova sežrat,je hrůza.Pořád dokola jako když vás bude v domě dlouhá léta otravovat kraválem soused a budete naněj volat policii stále do kola a nic se nezmění dokud nepoteče krev.Policie je u nás na nezákoné případy bez zubé ale slušné občany ty dokáži i buzerovat!Přeci existují zákony kdy pes na voném prostranství musí být na vodítku a s košíkem i na znečištění výkaly!Nikdo to nedodržování netrestá.Když by jste na to upozornili majitele takového velkého psa tak ho na vás poštve!Kolik takových případů už bylo a je to stále dokola.Ani se před smrtí své blízké osoby si nesáhnou do svědomí!Už jsem slyšel v televizi kdy napadl takový pes vlastní dítě že zato pejsek nemůže!

jaja636 ( 17. ledna 2012 11:03 )

je mi z vas na zvracanie ... takmer nikto tu ani len netusi o com hovori aspon si precitajte co je to rovajler a nieco o nom. http://rotvajler.hafici.cz/#utm_source=sao&utm_medium=sao&utm_campaign=hafici.cz nech aspon viete o com hovorite.. a hajabusa som zvedava ake maciatko by vyrastlo z teba keby si bola cely zivot zatvorena v tme a spala vo vlastnych vykaloch .... trochu sa uvedomte

a777 ( 17. ledna 2012 09:46 )

A to nikdo z místních nemůže ty psy sejmout??? Kdo má bránit své děti a sebe, policie, stát, to asi těžko, jak stále častěji vydíme.

sonasek ( 16. ledna 2012 21:49 )

Kdyby raději postavili nějakej ten kotec místním bezdomovcům a uvařili jim pořádnej psí guláš.

komodor ( 16. ledna 2012 20:27 )

Ti policajti tam jsou totalni paka!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání