Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lupič napadl staříka: Bouracím kladivem mu rozbil hlavu

Autor: Jitka Pecharová - 
1. prosince 2011
16:34

Pověra o černém pátku třináctého se v květnu naplnila v životě Pavla H. (76) z Hradce Králové. Stal se obětí loupežného přepadení Josefem H. (57), které  začal ve čtvrtek řešit soud jako pokus o vraždu. Lupiče naštvalo, když se jej senior o francouzské holi snažil u dveří svého domu zahnat namířenou plynovou pistolí. Shodil ho na zem, vzal bourací kladivo a několikrát jím udeřil muže do hlavy. Pak mu ji ještě rozbíjel nalezeným železným stahovákem. Z domu si odnesl seniorův průkaz ZTP a 150 korun. Peníze prohrál v herně.

Nechtěl jsem zabíjet, popíral obžalovaný vražedný úmysl

Josef H. přepadení starce nepopíral, ale odmítl nařčení z úmyslu muže zabít. Přiznal, že s důchodcem se viděl už dva dny před přepadením. „Bydlel jsem v azylovém domě, kde můžu být jen rok, tak jsem si hledal podnájem a šel jsem se zeptat i do toho domu. Pán mě ale tehdy vyhodil,“ vypověděl na policii po zadržení Josef H., který v minulosti již seděl za krádeže i násilnosti, a také se léčil v ústavu z gamblerství. Teď mu hrozí až doživotí.

Po ranách kladivem a železným stahovákem je  trvale upoutaný na lůžko

Napadený stařík po útoku obžalovaného ležel asi 14 hodin bez pomoci, než ho ráno našel jeho bratr. Josef H. ho tak zbil, že se již nemůže hýbat a je trvale upoutaný na lůžku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání