Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie v kuklách se samopaly: Mafiány hledali u politika z ČSSD

Policisté v kuklách zasahovali v litvínovské restauraci
Policisté v kuklách zasahovali v litvínovské restauraci  (Autor: ČTK)
Autor: Helena Lacinová - 
10. listopadu 2011
12:19

Do podniku litvínovského politika Kamila Havelky (ČSSD) vtrhlo ve středu navečer ozbrojené komando. Policisté v kuklách se samopaly obsadili restauraci Svět, kterou si údajně pronajímá Martin Macháček. Ten bývá často spojován s litvínovským podsvětím s dlouhými prsty až do Mostu a Chomutova.

Právě jeho měl Útvar pro odhalování organizovaného zločinu zatknout. "Realizace zásahu proběhla. Nebude ovšem sdělovat žádné podrobnosti. Až ve chvíli zahájení trestního stíhání nebo případně vazby," řekl mluvčí UOOZ Pavel Hanták a dodal, že k uvolnění informací dojde pravděpodobně příští týden.

Blesk.cz žádal o vyjádření majitele objektu Kamila Havelku, ten je stále nedostupný. S Martinem Macháčkem působil jako společník v několika firmách.

Martina Macháčka, který má údajně restauraci v pronájmu, podle spojují už několik let média i veřejnost s organizovaným zločinem na Mostecku, zejména s vymáháním výpalného, tedy poplatku za to, že podnik nebude mít problémy. Macháčkovo jméno se objevilo v několika případech násilí spojeného s mosteckými a litvínovskými diskotékami.

Od soudu Macháček odešel s podmíněným trestem za napadení policisty, v jiném případu se zpovídal z výtržnictví a ublížení na zdraví. Spolu s Chorvatem Daliborem Divkovičem podle obžaloby surově zbili u litvínovského klubu Pijonýr jednoho z návštěvníků. Za nebezpečného označil Macháčka i zpěvák Martin Maxa, kterému klub patřil. Tvrdil, že spolu s dalším mužem stojí Macháček za organizovaným zločinem.

brebera ( 10. listopadu 2011 15:06 )

Tos mu to nandal

letajici_svec2 ( 10. listopadu 2011 13:58 )

jsem pro volny obchod se zbranemi, i obyc. clovek by mel mit pravo se branit..brzy to bude aktualni

spenatky ( 10. listopadu 2011 13:15 )

Ale největší špína je vždy na levici.

marie60 ( 10. listopadu 2011 12:40 )

 Od takových gaunerů co nejdál.V různých politických stranách je nalezlých šmejdů až až.Pak to tady tak vypadá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání