Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Brněnský policejní gang: Některé obviněné možná pustí z vazby!

Ve vazbě určitě zůstane expolicista Miloš A., souzený v Brně za podvod.
Ve vazbě určitě zůstane expolicista Miloš A., souzený v Brně za podvod.  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op, ljšk - 
17. října 2011
14:02

Někteří z původně šesti trestně stíhaných v kauze údajné brněnské policejní mafie, která měla podle obvinění dvanáct let vydírat podnikatele a slibovat jim za výkupné zametení jejich případů pod koberec, budou zřejmě brzy propuštěni z vazby.

Podle zjištění Blesk.cz totiž ostravský okresní soud minulý týden zamítl návrh žalobce na prodloužení vazby čtyř stíhaných mužů. Těm už za tři týdny vyprší tříměsíční vazební lhůta.

Státní zástupkyně chtěla vazbu prodloužit kvůli rozšíření případu ze sedmnácti na třicet skutků a kvůli nedávnému zatčení dalších tří podezřelých: brněnského advokáta Oldřicha Š., jeho koncipienta a někdejšího šéfa pobočky inspekce ministra vnitra v Brně Miroslava M.

„Soud neuznal důvod prodloužení vazby, aby obvinění Eduard S., Petr K., Eduard P. a Rudolf S. neovlivňovali svědky a nemohli se domlouvat mezi sebou. Do vazby je vzali 4. srpna dva dny po zatčení. Začátkem listopadu by je tedy měli zřejmě pustit,“ řekl zdroj blízký vyšetřování, který nechce uvést jméno.

Podle něj ostravský krajský soud navíc už koncem září některým obviněným zrušil další dva důvody vazby. Dozorující státní zastupitelství už dřív odmítlo postup vyšetřování komentovat.

Prvního obviněného už soudí za podvod

V ní ale zůstane bývalý kriminalista a pozdější advokátní koncipient Miloš A., který se už nyní u Městského soudu v Brně zpovídá z podobného podvodného jednání.

Podle žalobce Jana Petráska spolu s dalším bývalým kolegou z jihomoravské hospodářské kriminálky vylákali 370 tisíc korun z podnikatelky, jíž slibovali zastavení trestního stíhání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání