Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalý člen ČSSD Jirkovský vařil pervitin

Ivan Jirkovský byl zadržen za podílení se na distribuci a výrobě pervitinu
Ivan Jirkovský byl zadržen za podílení se na distribuci a výrobě pervitinu  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: evak, ČTK, Mediafax - 
15. října 2011
12:51

Pražská policie ve středu dopadla dva muže, kteří podle ní patří k dvanáctičlenné skupině údajných výrobců a distributorů pervitinu zadržených koncem února. Jedním z nich je prý bývalý člen ČSSD Ivan Jirkovský. Jeden z dvojice vyjížděl do zahraničí pro léky nutné k výrobě a pervitin sám vyráběl a druhý muž činnost celé, dnes už čtrnáctičlenné skupiny sponzoroval a dodával chemikálie k výrobě drogy, sdělil v sobotu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Kriminalisté oba muže ve věku 26 a 44 let obvinili stejně jako předchozí zadržené z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Protože se zmíněného jednání dopustili jako organizovaná skupina, hrozí jim v případě odsouzení až 12 let vězení, upřesnil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Větší část organizované skupiny kriminalisté zadrželi koncem února na několika místech Prahy a Středočeského kraje. Z tehdy 18 zadržených kriminalisté kvůli drogám obvinili 12 lidí, mezi nimi i bývalého zastupitele Prahy 9 za ČSSD Petra Müllera. Média tehdy uvedla, že zatýkání se prý odehrálo i v Müllerově bytě, kde byla také nalezena varna.

Někteří z podezřelých byli zároveň obviněni i z krádeží aut. Šest zadržených, kteří nebyli obviněni, bylo právě v bytech lidí, které policisté zatýkali. Posléze podle Hulana ale vyšlo najevo, že na dva z nich bylo vyhlášeno celostátní pátrání a jednoho hledal i Interpol.

Podle policie prý jeden z hlavních podezřelých vyráběl pervitin od roku 2008, ostatní ho následovali přibližně o rok později. Policisté zadokumentovali, že pachatelé vyrobili téměř 1400 dávek v celkové hodnotě jeden a půl milionu korun, uvedl v únoru Hulan.

Podle Hulana ale vyšetřování případu tehdy neskončilo, policisté při něm získali informace, které je přivedly na stopu dalších členů. Ty zadrželi ve středu 12. října. Jednoho z dvojice, čtyřiačtyřicetiletého muže, přitom zadržela zásahová jednotka kvůli podezření, že by mohl být ozbrojen.

Tímto zadrženým by měl být podle zjištění Mediafaxu bývalý zastupitel Prahy 9 a bývalý člen ČSSD Ivan Jirkovský. Ten byl ze strany vyloučen na začátku loňského roku po aféře s kupčením s hlasy pro magistrátní kandidátku.

gevi ( 15. října 2011 21:02 )

To je pravicová propaganda. ŽÁDNÝ člen ČSSD by nic takového nedělal. Jo ODSáci, ti pečou perník v jednom kuse, ale nikdo z levice o žádném perníku nic neví.

marie60 ( 15. října 2011 13:44 )

marie60 ( 15. října 2011 13:44 )

 Můj ty Bóže, v té politice jsou pomalu všichni lumpi. Jak to potom může vypadat s naší zemičkou? Ožralci, zloději atd atd...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání