Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Spolužačky oběšené Jindřišky (†14): Byla tak strašně sama!

Anežka a Hana chodily s Jindřiškou D. od 1. až do 6. třídy. Teď na ni vzpomínají.
Anežka a Hana chodily s Jindřiškou D. od 1. až do 6. třídy. Teď na ni vzpomínají.  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka - 
14. října 2011
06:40

Osamělá dívka, která po nemoci těžko hledala kamarády. Taková byla podle spolužáků Jindřiška D. (†14), která kvůli osamělosti zřejmě spáchala sebevraždu. Oběšenou na stromě v sadu U Tří vrb ji našel muž, který tu venčil psa. Policie potvrdila, že dívka po sobě zanechala dopis na rozloučenou.

Na úterní den do smrti nezapomene Karel Veselý (47) z Domažlic. S labradorem procházel sadem, když u jednoho ze stromů uviděl nehybnou postavu. „Zavolal jsem, jestli něco nepotřebuje, jestli se jí něco nestalo,“ vzpomíná Veselý. Nikdo se neozýval, tak přišel blíž. „Úplně mi ztuhla krev v žilách. Na špagátě tam visela dívka, měla smyčku kolem krku, nohy na zemi a pod nimi francouzské hole,“ popsal hrůzný nález Veselý.

Nedaleko stálo auto a z mobilu řidiče zavolal na linku 158. Sanitka záchranky byla na místě během tří minut, dívce už ale lékař nemohl pomoci.

V dopise na rozloučenou údajně dívka napsala, že se o ni nikdo nezajímá a také ji nikdo nemá rád. Spekuluje se i o tom, že k sebevraždě ji mohly dohnat i její zdravotní problémy. „Celé druhé pololetí v 6. třídě chyběla. Onemocněla klíšťovou encefalitidou. Šestou třídu proto opakovala. V sedmé třídě začala mít další zdravotní potíže,“ řekla Blesku třídní učitelka Eva Dékányová. „Jindřiška do školy moc nechodila, byla dlouho nemocná. Když přišla teď v září do 8. třídy, musela chodit o francouzských holích,“ vzpomínají na Jindřišku spolužačky Anežka Váchalová (15) a Hana Hoffmannová (15).

Jindřiška D. neměla ve škole žádnou kamarádku. „Ve třídě byla samotář, byla taková svá. Četla knihy o tajemnu, o konci světa, o Sibyle. Vedla se mnou diskuze, co bude dál po životě, co je nad námi. Byla velice citlivá. Když jí umřel její pejsek, moc těžce to nesla,“ vzpomíná na svou žákyni Dékányová.

Jindřiška D. podle zdroje Blesku vyznávala styl gothic. Jde o lidi, kteří chodí oblékaní do černého, chtějí žít podle svého vlastního rozhodnutí a mnohdy se nemohou zařadit do »normální« společnosti.

e.44 ( 14. října 2011 10:47 )

opportunity, nic ve zlém, ale ty nejsi každý, ani tvoje dcera neni každý, ne každý má v tomhle věku období, kdy je sám. Já ho neměla a moje dcery také ne. Právě v pubertě měly nejvíc kamarádek, některé jim z té doby zůstaly i v dospělosti. Podotýkám, že moje hoky nikdy nebyly žádné barbíny, byly v tom věku spíš na přírodní barvy, byly pro přirozenost a pro přírodu a ani nemoci se jim nevyhýbaly.

marie60 ( 14. října 2011 10:44 )

asi to tak bude!

e.44 ( 14. října 2011 10:37 )

Včera to velice výstižně napsala bjuttifl na diskusi o té nosaté holce, kde na Jindřišku taky přišla řeč. Kdyby její rodiče za něco stáli a záleželo jim na ní, nikdy by neodešla z odůvodněním, že jí nemá NIKDO rád.

e.44 ( 14. října 2011 10:32 )

Tady se nerušej diskuse kvůli sprosťárnám a urážkám. Tady se rušej diskuse, když se člověk dotkne "zakázaného" téma, dojde mu pravda, která měla být skrytá, upozorní na fatální chybu Blesku a pod.

anonym12345 ( 14. října 2011 09:32 )

Zrovna jsem to chtěla napsat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání