Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Případ Kajínek: Hlavní svědek vybírá daň za mlčení

Autor: mivr - 
7. září 2011
17:05

Milan Kolář, hlavní svědek v případu Jiří Kajínek, který dostal za dvě vraždy a jeden pokus doživotí, přiznal reportérovi pořadu televize Prima Soukromá dramata, že už několik let bere peníze výměnou za mlčení. A také řekl, že Kajínek tehdy nezabíjel. Možná tato výpověď uskutečněná na kameru posune vývoj zamotaného případu.

Okolo případu Jiřího Kajínka visí spousta otazníků. V roce 1993 byl odsouzen za dvojnásobnou vraždu a jeden pokus na doživotí. Měl být najat podnikatelem Petrem Hájkem, aby zabil Štefana Jandu a jeho dva bodyguardy, bratry Prokoše. Trojice ho totiž vydírala.

A Hájek nebyl jediný, koho chtěla Jandova banda připravit o velké peníze. K dalším vydíraným podnikatelům patřili i Antonín Vlasák, Pavel Žíla a Milan Kolář. Tito všichni vydělávali na oblíbené činnosti devadesátých let. Z bank vytahovali úvěry. A stačila jen nadhodnocená nemovitost - banka dala peníze a zbyla jí jen bezcenná ruina.

Kolář odhalil Hájka

Hlavní svědek Kolář už dříve tvrdil, že byl najatý jiný vrah než Kajínek, ale odmítl říct, kdo ho najal. Jeho syn pak kontaktoval TV Prima a svěřil se, jeho otec zná objednavatele i pravého vraha. Na kameru to ale dosvědčit nechtěl. Objednavatel měl být Hájek. Na Koláře najal vraha, nabídl mu milion, ale vraždu těsně před činem odvolali. Peníze mu nechal, prý měl odvést jinou práci. Kolář na to přišel a za mlčení dostává peníze.

Kolář nejprve výpověď syna popřel, pak ale začal mluvit. Peníze prý bere proto, že mu Hájek dluží. A to, že ho neprozradil, udělal proto, že z něj chtěl dluh dostat. Kdyby byl Hájek za mřížemi, těžko by se mu peníze vrátily. "Hájek mi platí každý měsíc dvacet tisíc. Dluží mi peníze. Ale nechci to nikde rozmazávat. On by se seknul a nedal by mi už nic," řekl nakonec. A Hájek buď nezvedá telefon, nebo nechce nic říct. "Ať mi řeknete cokoli, nebudu se k tomu chtít vyjádřit," řekl.

O Kajínkovi ale Kolář tvrdí, že tím nájemným vrahem nebyl: "Vždyť se to dodneška propírá a ten chlap nic neudělal!" Na otázku reportéra, jak to ví, odpověděl: "Vždyť jsem tam s těma policajtama a s Vlasákem seděl, když se bavili, že Jandu smáznou. A najednou to udělal Kajínek?"

Nicméně za vraždy byl odsouzen na doživotí právě Kajínek. Již dvakrát se pokusil utéct z vězení. Útěk z Mírova byl přitom skoro kaskadérský kousek. Od zatčení tvrdí, že je nevinen.

vseznaleksenior ( 7. září 2011 21:39 )

To je takové blablabla.Věrohodnost tohoto svědka jakož i věrohodniost bratra pan Pokoše bude malá. Jinak by si nechlai zpracovat psychologický posudek a věrohodnost bude nula

marie60 ( 7. září 2011 19:11 )

fouk.si ( 7. září 2011 18:47 )

 Tak to je teda zajímavý že se ten případ znovu neotevře někdo se asi hodně bojí....Kajínek na svobodu !!!!

marie60 ( 7. září 2011 17:54 )

Pokud si je Kolář jistý , že je v tom Kájínek nevinně, tak měl konečně promluvit. Stejně už o něm většina ví.

zaviracispendlik ( 7. září 2011 17:34 )

Kolář má budoucnost zajištěnou, měl by si trénovat skok do truhly

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání