Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kajínek 2? Je zpět na Mírově, plánuje dálší útěk?

Kájínek je nepochybně nejznámějším odsouzeným vrahem v Česku
Kájínek je nepochybně nejznámějším odsouzeným vrahem v Česku  (Autor: Ladislav Křivan, Foto pro Blesk – J.B.J. Film)
Autor: ČTK, oj - 
2. srpna 2011
08:41

Doživotně odsouzený vrah Jiří Kajínek (50) se vrátil tam, odkud 29. října uprchl, až po 40 dnech ho v jednom pražském bytě zatklo policejní komando. Minulý pátek byl převezen z věznice v Karviné na Mírov, nejpřísnějšího a nejstřeženějšího vězení v Česku a kvůli kterému je Kajínek českou vězeňskou hvězdou.

Informaci přinesl deník Právo. Kajínek byl převezen v rámci nepravidelné rotace mezi nejstřeženějšími věznicemi, na Mírově ho čeká už třetí dlouhodobější pobyt.

"Obecně k tomu mohu říci, že u určitého typu vězňů provádíme jejich nepravidelné střídání ve věznicích, a to z bezpečnostních důvodů. Jde o to, aby si nezvykli na dané prostředí a například tam nenavázali osobní kontakty s ostatními vězni či dozorci, a to proto, abychom omezili riziko případného útěku," řekl listu mluvčí vězeňské služby Robert Káčer.

Deník uvedl, že na Mírově se od Kajínkova útěku mnoho změnilo. Ať už jde o zabezpečení oken a dalších opatření tak, aby se to někomu dalšímu nepodařilo. Navíc pokud je vězeň přesunut do věznice, kde už dříve pobýval, jeho umístění je řešeno tak, aby nebyl na stejném místě jako prve, doplnil Káčer.

Opatření byla zavedena poté, co Kajínek přepiloval mříže na okně své cely a pomocí lana z roztrhaných prostěradel a kotvy vyrobené z čela postele se dostal přes hradby mírovské věznice na svobodu.

annahradecek ( 2. srpna 2011 17:37 )

Jestli sahá mafie až k soudům, tak to je konec. Jaký bude nový začátek, a co mu bude předcházet?

ochman ( 2. srpna 2011 17:29 )

Kajínek je jeden z nejzajímavějších lidí ! Jsme pyšní že pochází z našeho blízkého okolí ! A nevraždil ! Naopak jemu zavraždili přítelkyni ! To zdrtilo ze všeho nejvíc !!!!

gogo ( 2. srpna 2011 15:58 )

Kájínek (ač to samozřejmě žádný svatoušek není) je obětí plzeňské justice, plzeňské policie, zkrátka plzeňské mafie... Pan Rychetský ví o tom svoje, ale nenašel dost odvahy,aby tuto špínu rozkryl... Být uvězněn na doživotí za něco co člověk nespáchal musí být psychicky nesmírně náročné...

mondeo-km ( 2. srpna 2011 12:41 )

tak,tak,plzenská policie plus justice,to jsou staří mazáci,jeden p.i.č.u.s. vedle druhýho.

husqarnowicz ( 2. srpna 2011 11:53 )

A to na Pražský. Klaus a Kalousek taky na hrad. Na Mírov!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání