Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vražda na Svitavsku: Matka je již schopná výslechu!

Autor: evak, Mediafax, Jitka Žigová, ČTK - 
3. září 2011
16:47

Matka (36) z vesnice Široký Důl na Svitavsku, jež v pátek zřejmě zabila své čtyři děti a poté se pokusila o sebevraždu, je již při vědomí. Podle lékařů je z nejhoršího venku, komunikuje a nehrozí ji trvalé následky. Vyslechnuta ale bude později, zatím působí zmateně.

"Žena je při vědomí od rána, ale byla ještě velmi slabá. Z lékařského hlediska je však už nyní schopná výslechu," řekl lékařský náměstek nemocnice Zdeněk Tušl. Podle charakteru zranění se pokusila o sebevraždu.

"Měla četné řezné rány a na krku stopy odpovídající oběšení. Musí to ale zhodnotit soudní lékař, my jsme ji dostali z nejhoršího a další je věcí vyšetřovacích orgánů," uvedl Tušl.

Kriminalisté ve vyšetřování nepolevili. „V pátek jsme ukončili ohledání místa činu, dům je zapečetěný a kriminalisté vyhodnocují stopy. Informace o tom, kdy budou kriminalisté ženu vyslýchat a další podrobnosti nebudeme podávat,“ řekla mluvčí policie Eva Maturová.

Čtyři mrtvé děti v tratolišti krve našli v pátek policisté v domku v obci Široký Důl na Svitavsku. Na těle všechny měly bodné a řezné rány a na krku stopy po škrcení.

Stále není jasné, kdo hrůzný čin na dětech spáchal. Hlavní podezřelou je však jejich matka. Podle sousedů si stěžovala, že nezvládá domácnost a péči o děti. Mohla trpět schizofrenií nebo laktační psychózou. "Pokud dítě hodně brečelo, ona mohla mít třeba pocit, že chce zničit svět," řekl lékař.

tigress ( 3. září 2011 23:30 )

Všem těm chytrým, co by onu matku lynčovali doporučuji si přečíst diskusi pod článkem na iDnes... celou!! Tak se dovíte informace od lidí s vlastními zkušenostmi i od těch, co skutečně používají mozek. http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A110903_090450_ostrava-prilohy_cen&strana=2

tigress ( 3. září 2011 22:59 )

petra789 ( 3. září 2011 22:32 )

Je mi to strašně líto,ale pokud je nemocná(laktační psychoza) tak za to nemůže to je věc ktere se člověk neubrání.Odsuzovat ji a řikat že je to bestie když vychovávala 4 děti a všechny byli v pořádku je vážne dost velký nesmysl..Tohel se mohlo stát jakékoliv ženě stejhně jaako mně po porodu tak i vaší manželce, nebo i vám samotným.. tak nechte těch mudru tady..strašny

tigress ( 3. září 2011 22:24 )

No není to jedno, je dost velký rozdíl jestli člověk vraždí pro potěšení nebo proto, že mu přeskočilo. Samozřejmě, že mi je obrovsky líto těch dětí, ale stejně líto mi je i jí, protože zrovna v tomto případě to vypadá na laktační psychózu a té se člověk neubrání..

tigress ( 3. září 2011 22:20 )

To je taky super názor

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání