Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Po jednoduché operaci kýly zemřel pacient

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, oj - 
12. července 2011
08:36

V liberecké nemocnici zemřel v pondělí ráno třiapadesátiletý pacient, který se několik dnů předtím podrobil banální operaci kýly. Při zákroku údajně selhal přístroj a zdravotní stav pacienta se zkomplikoval kvůli nedostatečnému přívodu kyslíku do mozku. Nemocnice to popírá. Zemřel na emboliii, tvrdí.

Informci přinesl deník Právo. "Příčinou smrti byla embolie, což nemá nic společného se selháním přístroje," řekl tiskový mluvčí nemocnice Lukáš Gibiec.

Právo ale získalo text hlášení, které nemocnice připravila pro Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). "Na základě telefonické konzultace podáváme tímto předběžné oznámení - podezření na nežádoucí příhodu zdravotnického prostředku. Dne 22. června 2011 došlo na anesteziologicko-resuscitačním oddělení liberecké nemocnice k možné nežádoucí příhodě - poškození na zdraví pacienta při operaci - narkotizační přístroj Fabius GS, výrobní číslo ARUM-0171. Okolnosti zatím spíše nasvědčují selhání lidského faktoru, přístroj byl ihned odstaven, věc je v šetření," stojí v dosud neodeslané zprávě.

Ředitel  liberecké nemocnice Jan Mečl o ničem nevěděl. "K případu nemám žádné podrobnosti," tvrdil. Tělo pacienta bude muset projít zdravotní pitvou, kterou lékaři zřejmě podle Mačla nařídili. Soudní pitva zřejmě nařízena není.

"Pokud má někdo podezření na lékařské pochybení, ať se obrátí se žádostí a vše bude prošetřeno," dodal.  Pacient neměl žádné příbuzné, kteří by podezření z pochybení nemocnice nahlásili.

pepazdp ( 12. července 2011 14:49 )

Že těm oranžovejm swiním šlo jenom o prachy a úroveň špitálu je vůbec nezajímá, to zas nejidíš ty, co? To je to jejich sociální cítění

jtabp ( 12. července 2011 13:41 )

Bývalé vedení bylo vyštváno protože seděli na prameni a makali v žoldu modrých, ale to už se ti nehodí do krámu co? Dokud tady bude modrá verbež tak budeme mít největší tunely od Lisabonu na západ...

sirena ( 12. července 2011 13:13 )

Tak jste si tam měli vzít Julínka, je anezteziolog , modrý ODS a šéfoval nemocnici v Ivančicích. (Tam zanechal primář při operaci pacientce v břiše špachtli, tvrdil, že jí věnoval nadstandardní péči, odsouzena byla ovšem sestra)

olesja ( 12. července 2011 11:19 )

je následná péče drahá a pojišťovny šetří.

perla99 ( 12. července 2011 11:16 )

lékařským ředitelem! Od té doby, co "socdemáci" vyštvali bývalé vedení nemocnice a dosadili si tam tuneláře z Prahy, to jde s naší nemocnicí z kopce, bohužel. To je tak, když hloupost, neschopnost, touha po penězích a moci - za jakoukoliv cenu - zvítězí nad vším ostatním. A bude tady u nás hůř, dokud ty oranžové s.... nepůjdou tam, kam patří!Jenom nevím kdo to po nich potom bude dávat do pořádku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání