Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Olympionik pálil na policisty z brokovnice: Kvůli lásce?!

Autor: Ondřej Čermák - 
11. července 2011
05:00

Boxoval v těžké váze, dotáhl to dokonce až do reprezentačního mužstva Československa. V roce 1988 se zúčastnil i letních olympijských her v jihokorejském Soulu. Boxer Rudolf Gavenčiak (46) má však dny slávy už za sebou. Teď má naopak velký malér. V sobotu totiž jezdil v Teplicích autem v protisměru, později dokonce střílel brokovnicí po policistech. Ti palbu opětovali. Gavenčiak vyvázl sice z přestřelky živý, ale s těžce zraněnou rukou.

Gavenčiak jezdil autem po městě v protisměru. Toho si samozřejmě všimli policisté a začali jeho vůz pronásledovat. Donutili ho zastavit. Bývalý boxer sice z vozu vystoupil, ale v ruce třímal nebezpečnou brokovnici a začal s ní ohrožovat policisty a kolemjdoucí. Pak zmizel v průjezdu jednoho z domů v centru města. Vzápětí nato se spustila palba.

Gavenčiak se nakonec sám postřelil

„Střílelo se na obou stranách. Muž se nakonec sám postřelil a utrpěl těžké zranění ruky,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Haňka. Obyvatelé domu, ve kterém bydlí i boxerova bývalá přítelkyně, s takovou verzí ovšem nesouhlasí. „Žena se ho snažila přesvědčit, aby jí tu brokovnici dal. Chvilku se o ni přetahovali a padlo několik výstřelů. Nakonec se jí ho ale podařilo odzbrojit, jeho ale do ruky střelili policisté,“ shodli se nezávisle na sobě všichni Bleskem oslovení sousedé.

Olympionikova expřítelkyně se zhroutila

Gavenčiakova bývalá přítelkyně se po události psychicky zhroutila a odjela z domu pryč. „Její dvanáctileté dceři pak dokonce někdo volal, že jí zastřelili mámu. To jí také moc nepřidalo,“ pokračovala jedna ze sousedek.

Proč se Gavenčiak choval jako šílenec, zatím zůstává záhadou. Podle všeho je ale důvodem zhrzená láska, svoji roli také pravděpodobně sehrál i alkohol.

luciiia ( 28. září 2013 02:03 )

jhééé Ruda

teplickasmazka ( 12. července 2011 12:30 )

Každej kdo ho zná, ví že je to feťák a policejní donašeč. Dělá v Teplicích jen zlo. Policajti dostali šanci se ho jednou pro vždy zbavit a oni ho střelej do ruky. Předpokládám, že jim zase něco zazpívá a vyvázne jen s podmínkou. Ach jo.

black7011 ( 11. července 2011 14:26 )

Olympionik pálil na policisty z brokovnice: Kvůli lásce?!---ti mu palbu opětovali:Kvůli sázce?!

qqqq ( 11. července 2011 13:28 )

Pokud měl spustit spoušť on , do své ruky by se nestřelil . Hlaveň je na to příliš dlouhá.

stastnyjim ( 11. července 2011 13:23 )

A soudcům, podnikatelům, ředitelům, lékařům a dalším, kteří berou mnohem víc než padesát tisíc byste to nechala? Ostatně, pokud to byl olympionik z roku 1988, určitě se v prachách netopil. To už na jeho příjem neměla někdejší reprezentace žádný vliv.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání