Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie zastřelila pistolníka v činžáku

Za bílého dne se museli obyvatelé činžáku dívat do hlavně pistole v rukách šílence
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: puk, apk, mivr, ČTK - 
9. února 2011
21:40

AKTUALIZOVÁNO: Drama, které by si rádi odpustili, zažili ve středu obyvatelé jindy pokojného činžáku v pražských Nuslích. Za bílého dne tam pobíhal muž s pistolemi a vulgárně jim vyhrožoval. Vše nakonec ukončily až výstřely policie.

Ozbrojený muž (†28) běhal po činžáku v pražských Nuslích a vyhrožoval obyvatelům založením požáru. Při tom v ruce držel dvě pistole. Vystrašení lidé zavolali policii. Před tou se muž zabarikádoval ve svém bytě.

"Kolem 16:30 jsme dostali oznámení od obyvatelky domu v Oldřichově ulici, že jeden z nájemníků je ozbrojen a vyhrožuje, že ostatní obyvatele postřílí a dům zapálí. Na místo mířila zásahovka i policejní vyjednavač," popsala průběh akce policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Muž se mezitím zabarikádoval ve svém bytě ve čtvrtém patře. "Policisté zajistili bezpečnost nájemníků. Muž však najednou vyrazil ze dveří bytu proti nim se zbraní v ruce a policisté museli zasáhnout," řekla mluvčí. Výstřel z policejní zbraně zasáhl muže do hrudníku. Podle Zoulové se přivolaní záchranáři snažili postřeleného muže resuscitovat, ale jeho zranění bylo smrtelné.

O motivech mužova počínání zatím není nic známo. V současné době pokračuje ohledání bytu, do něhož se prý teprve nedávno nastěhoval. Policisté kromě jiného pátrají po další zbrani, protože podle některých informací muž vlastnil dvě. Zbrojní pas ale neměl. Mluvčí upřesnila, že když vyběhl z bytu, měl zbraň jen jednu.

beda888 ( 10. února 2011 11:57 )

Ty jsi ale trubka. Říká ti něco PUDOVÁ střelba? Pokud jsem četl dobře k žádné přestřelce nedošlo. Vyběhl z bytu a v ruce měl pistoli. Přestaň čumět na americký kraviny. Dobře udělali hoši. Nedej bože, že by jej jen zranili, pak se bude hojit na naše náklady v nemocnici se šikovným právníkem, že zásah byl nepřiměřený a nakonec zažalují četníky, že měli mířit od kolena po kotník a nejlépe gumovým projektilem. Jak jsem tě nazval v úvodu platí!!!!!!!!

bobou ( 10. února 2011 06:54 )

možná kdyby jste tam včera byla, reagovala by jste jinak. Ono se to hezky z tepla domova kritizuje, ale realita je jiná. Udělali dobře, ten chlap byl nebezpečný pro všechny. A vzhledem k tomu, že veškeré zklidňující prostředky selhali, neměli jinou možnost. Nebo se madam snad měli nechat zastřelit (kdyby ho jenom zneškodnili)? Jenom doufám, že je zase nebudou popotahovat po soudech za nepřiměřenou obranu! Kdyby se takto pokaždé vyrovnali s každým magorem, který vytáhne zbraň, byl by zde určitě větší klid a pořádek. Ušetřilo by se na soudech, kriminálech atd.. Já věřím, že by to pomohlo, protože by se ti gauneři přeci jenom báli. Pořád si bereme z někoho příklad, tak proč toho nevyužijeme v potírání kriminality? Podle USA vstoupí-li jim někdo na vlastní pozemek, mohou zastřelit-bylo by po zlodějích (mnohonásobně trestaných). Rusko, Thajsko ap. a jejich kriminály, věřím, že do takových podmínek jaké tam jsou, by se už naši odsouzení neradi vraceli. A ještě něco nechápu, když u nás odsoudí cizí stání příslušníky, proč je automaticky nedeportují do jejich země? Proč jsou v kriminálu u nás za naše peníze?

vonamula ( 10. února 2011 04:29 )

jasně, sednout si na schody a pronést vlídné slovo. To na magora s kvérem platí Dobrotko nebo myslela, že když drží pistoli v pravé ruce, tak mu prostřelit levé koleno ? nebo použít uspavací šipku ? svěř se nám

dobrotka ( 10. února 2011 02:09 )

nesouhlasit. To policajty uci jenom zabijet? Copak je neuci, ze pri prestrelce je mozne protivnika pouze zneskodnit a pritom nezabit?

muchojka ( 10. února 2011 00:04 )

soudy jsou hodne zaneprazdnene musi resit exekuce na chudaky lidi a nestihaji jine veci...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání