Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zajal bývalou družku s dítětem, chtěl zabíjet!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: Jiří Krušina, Kjos - 
29. ledna 2011
12:55

Bývalou družku (29) zajal v sobotu v rodinném domě v Loděnici na Opavsku recidivista (41) z Rýmařova, když si přišla pro své dítě (3). Zabarikádoval se s ní v domě a chtěl postřílet policisty.

Neskutečný stres prožila mladá žena, která si jela pro dítě ke svému bývalému partnerovi. „Když vystupovala z taxíku, řekla šoférovi, aby zavolal policisty, pokud se za chvilku nevrátí i s dítětem,“ řekl policejní mluvčí René Černohorský.

Místo matky a děcka se ve dveřích objevil muž, který za ženu zaplatil. Taxikář dle dohody vyrozuměl policisty. „Strach o svoji přítelkyni projevil také muž, který nám telefonicky oznámil, že má obavy o zdraví své partnerky, která si jela pro své dítě ke svému bývalému,“ upřesnil Černohorský.

Hrozil, že bude vraždit

Hlídka po pár minutách dojela k domu, kde už byl zabarikádovaný muž. „Policistům hrozil, že pokud neodejdou z jeho pozemku, tak je pozabíjí. Zjistili jsme, že sám zbraně nevlastní, ale jeho otec je myslivec a ozbrojen by mohl být,“ uvedl Černohorský.

Na místo dorazili hasiči, policejní zásahovka a vyjednavač. „Zásahovka přemýšlela nad strategií, jakou vnikne do domu. O muži se podařilo zjistit, že byl v minulosti za ublížení na zdraví, krádeže a další násilnou trestnou činost,“ sdělil policista.

Těsně před úderem zásahovky se otevřely dveře a muž se vzdal dobrovolně policii. „Jevil známky opilosti. Okamžitě jsme jej převezli do policejní cely. Je stíhán z omezování osobní svobody a nebezpečného vyhrožování,“ dodal René Černohorský.

zirafa ( 29. ledna 2011 18:12 )

marmeláda, a co jako dál? tatík půjde už po několikátý za mříže, tam si asi dítě těžko bude půjčovat.....

franta15 ( 29. ledna 2011 17:48 )

Nevím, jestli je partner starší člověk, to je potom horší situace. Protože se víc jak 40 % lidí rozvádí, měli by všichni koho se to týká předem snažit o jakoukoliv rozumnou dohodu. Je to těžké, dítěte se těžce vzdává otec, ale ještě hůř je to s matkou. Dítě je její součást a od narození je většinou na něho tak navázaná, že si neumí představit jak by ho mohla svěřit chlapovi, kteří přece jen nemají takové zkušenosti s dětmi a neumí se o ně tak dobře postarat. Sebrat dítě matce by měla být výjimečná situace, ale matka se musí smířit s tím, že otec má právo se s dítětem stýkat stejně jako ona. Pokud neumí najít žádnou dohodu tak to musí řešit s nějakými úřady, protože pokud dojde k nějaké katastrofě- je to vždy to nejhorší co se může stát. Chlapi, neblbněte a buďte taky trochu rozumní, dětství uteče a potom budete mít dlouhé roky možnost svému dítěti ukázat, že ho máte rádi. Jinak se může stát, že o dítě přijdete obě strany a budete o to víc nešťastní.

marmelada ( 29. ledna 2011 17:08 )

A dál? Měla by se asi zapojit sociálka. To bude pane oříšek ......nebo mu to dítě bude půjčovat dokud kontkat nezruší soud. Ono je to pokaždé jinak,záleží kdo je kdo.Moýná by měly být i nějaké dvoje zákony pro privilegobané a bohaté a pak pro ty ostatní. .

hell ( 29. ledna 2011 16:09 )

z vlastni zkusenosti vim ze pokud clovek miluje..nepremysli.... to je klasika,,ale holce asi doslo ze je to blazen..proto od nej odesla..... diky bohu ze to skoncilo takhle.....

zirafa ( 29. ledna 2011 16:02 )

prašivko, denně nás tu přesvědčuješ o tom, že naopak TY sis šel přidat, když pán bůh rozum rozdával.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání