Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti jako rukojmí: Mladík s meči přepadl školku! Už je v rukou policie

Ilustrační foto
 (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, jaj - 
13. prosince 2010
13:44

AKTUALIZOVÁNO: Muž ozbrojený dvěma meči zajal ve francouzské školce asi 20 dětí. Do školky vniknul asi v půl deváté. Několik dětí již pustil. Školka je v obležení policistů i speciálních jednotek, motiv činu není známý. Dle francouzských médií byl útočník asi sedmnáctiletý mladík trpící depresemi. Policisty požádal i o zbraň, aby se mohl zabít. Odpoledne všechny děti propustil a policie ho zatkla.

Ozbrojený muž zajal v Besançonu na východě Francie v mateřské školce až dvě desítky dětí. Šlo o mladého asi sedmnáctiletého muže vyzbrojeného dvěma meči. Není jasné o jaký typ sečné zbraně se jednalo, spekulovalo se i o mačetách. Kolem školy byly rozmístěny bezpečnostní speciální jednotky.

Policisté začali s mladíkem telefonicky vyjednávat. Ten pak několik dětí propustil. Kolem školky byly rozmístěny zásahové jednotky policie specializované na únosy, která později do budovy vstoupily. Byla povolána také policejní posila ze Štrasburku.

Starosta Besançonu dopoledne sdělil, že ze školky vyšlo asi 14 dětí a uvnitř jich zůstává pět a jedna učitelka. Muž policisty žádal o zbraň, aby mohl spáchat sebevraždu! Po poledni byly všechny děti i učitelka propuštěny. Mladíka zatkla policie.

Rozhlas France Info uvedl, že muž byl velice nervózní. Motiv jeho činu zatím není jasný. Francouzská média uvádějí, že mladík zřejmě trpí depresemi a lečil se i na psychiatrii.

gevi ( 13. prosince 2010 20:51 )

Buďme realisté. Tohle by přece ve Francii nebylo možné udělat. To vám jen hněv (tak jsem rozzlobený) nadiktoval nereáné řešení, Jiné řešení by ovšem nebylo tak docela nereálné: Držel malé děti jako rukojmí, nikdo nevěděl, jak se zachová. Ostřelovač by ho měl vzít na mušku a ustřelit mu hlavu. Ale zase před těmi dětmi, to ja taky drastické. Jenže by od jednoho magora byl pokoj.

golf33 ( 13. prosince 2010 17:35 )

Tady není co řešit. Ohrožoval děti, tak co s ním. Okamžitě měl na místo přijet kat, vzít mu meč a na místě ho s tímto mečem popravit. Úleva pro společnost, úspora peněz a mnoho dalších positiv. Takové zmetky ve starém Římu házeli ze skály. Proč to neobnovit? Proč pořád takové zmetky chránit?

Zobrazit celou diskusi