Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dívky při převlékání natáčely kamery, tvrdí matka sboristky

Autor: Richard Veselý - 
21. ledna 2011
09:39

V kauze sbormistra jedné dívčí skupiny Vítězslava M. (34), který byl v pondělí zadržen policií s podezřením na pohlavní zneužívání mladistvých, vyplouvají na povrch další hrozivá svědectví. Podle tvrzení některých rodičů nutil dívky k neustálým dotykům a nechával si je sedat na klín. Malé holčičky dokonce natáčely kamery. "Byly natáčeny i v místnosti, kde se převlékaly," tvrdí matka jedné z dívek.

Blesk.cz se ozvala matka jedné ze sboristek, která několik měsíců docházela do hudebně-taneční skupiny Vítězslava M. „Asi nejhorší věc byla, že byly holky natáčeny skoro neustále. A to dokonce i v místnosti, kde se převlékaly. Když jsem na to upozornila, pan M. mi tvrdil, že jsou to bezpečnostní kamery. Ale to je přece nesmysl. Proč by měl bezpečnostní kamery v tělocvičně, kde není co ukrást?,“ popisuje.

Sbormistr Vítězslav M. vedl několik tanečních a pěveckých skupin. Do všech chodily dívky ve věku od devíti do patnácti let. Rád se dívek dotýkal, objímal se s nimi, zval je na oslavy. Skoro každý jejich pohyb navíc natáčely všudypřítomné kamery, tvrdí matka bývalé sboristky.

Nové skladby Vítězslav M. dívkám podle vyprávění matky většinou jen sliboval. Místo toho jim prý vymýšlel náhradní zábavu, aby v souboru trávily co možná nejvíce času. „Snažil se v nich vypěstovat psychickou i finanční závislost. Kupoval jim mobily, oblečení, boty. Za vlastní peníze zrekonstruoval sál a nakoupil počítače, zval je na oslavy, občas tam některé z nich dokonce i přespávaly. Části dívek to vyhovovalo a jejich rodičům to bylo zřejmě jedno,“ říká matka bývalé svěřenkyně Vítězslava M.

Že se malé holčičky panu sbormistrovi líbí, potvrdil i on sám. „Když vidíte dvanáctiletou holku, která je pěkně oblečená a pěkně tancuje, řeknete pěkný, dobrý…“ řekl Vítězslav M. ve vysílání TV Prima. Byl obviněný z trestného činu pohlavního zneužívání. Policie přesto musela údajného pedofila pustit. „Návrh na vazbu nebyl akceptován, podezřelý byl ve čtvrtek dopoledne propuštěn,“ řekl Blesku policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Případ nápadně připomíná kauzu sbormistra pěveckého sboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského. Za zneužívání celkem devatenácti sboristek, z nichž šesti ještě nebylo 15 let, byl Kulínský před dvěma lety odsouzen na 5,5 roku vězení. Případ se dostal na veřejnost v roce 2004 díky udání jedné ze sboristek.

dominik.majer ( 21. ledna 2011 12:53 )

Rodiče včechno věděli a líbilo se jim to. Celá tato hitparáda je stejně kvůli úplně jiné věci. Není jen trochu krutá pomsta dvou dám, které nedostaly šanci se seberealizovat? Je to docela levný trik jak někoho totálně potopit. Nehledě na to, že nemají paní K.Formanová a N.Uhlířová žádné přímé důkazy na obvinění. Toto se lejce proti nim může zvrtnout, ale do té doby V. Maštalíř bude pedofila a ***.

beruna ( 21. ledna 2011 11:25 )

Jak to mají ty "holčičky" vědět, když jejich maminky se většinou chovají taky tak?

matapeprna ( 21. ledna 2011 10:59 )

už není žádná holčička a chování těch holek na fotce není úplně normální. Matky by jim měly říct, že v jejich věku si nemohou sedat chlapovi na klín a když vyrazí ven v minisukni nesmějí se chovat vyzývavě. Taková holčina co si na ulici zapálí cigáro je laciná a dostupná - musí počítat, že jí budou muži obtěžovat.

pahina ( 21. ledna 2011 10:15 )

Když jsem zahlédla v časopise stránku, kde byl vypsán casting do taneční a pěvecké skupiny Dalmateens, řekla jsem si, že to zkusím. U prvního kola jsme museli zazpívat jednu písničku, kterou jsme si vybrali a zatancovat kousek sestavy, kterou jsme si nacvičili, postoupila jsem do druhého kola, kde byly už fakt lepší holky než jsem já. Toto kolo bylo velmi těžké a napínavé, jestli jdeme do posledního kola nebo ne. Bohužel já jsem nepostoupila a Vítězslav Maštalíř mi řekl, že se třeba někdy časem ozvou. Rok jsem chodila na vystoupení Dalmateens a po roce mi přišel email od Víti, že se zakládá nová skupina Ghosts a napsal mi, kdy jsou tréninky. Byl to zatím jen nábor do takové přípravky a postupně někdo odpadával, až jsme tam zůstali jen ti co chtěli tvrdě makat. Tento styl tance mě baví víc než jsem tancovala. A o jaký, že styl tance jde? Jde o styl krále popu Michaela Jacksona. Se skupinou Ghosts máme již za sebou šest vystoupení a čekají nás další. Ghosts i celé Dalmateens je jako moje druhá rodina. A proto chci poděkovat tomu nejúžasnějšímu člověku, kterého znám Vítězslavu Maštalířovi, že mi pomohl splnit si sen. Tanci i zpěvu se hodlám nadále věnovat.

ouha ( 21. ledna 2011 10:03 )

Díky za fotku, Blesku. Takže Dalmateens?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání