Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lékař ordinoval se 4 promilemi alkoholou v krvi!

Autor: Jiří Čada - 
10. května 2009
17:16

Téměř čtyři promile alkoholu mohl mít podle odborníků v krvi lékař (54), který v sobotu sloužil v léčebně dlouhodobě nemocných v soukromé nemocnici v Počátkách na Pelhřimovsku.

Podle informací Blesku na zbědovaný stav službukonajícího lékaře upozornili v sobotu odpoledne návštěvníci léčebny, kteří přijeli za pacienty. Opilého lékaře si později vyzvedli v nemocnici policisté.



„Lékař se na svém pracovišti údajně odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol. Ještě po té co k nám byl v sobotu krátce po sedmnácté hodině převezen policejní hlídkou nadýchal 3.14 promile alkoholu,“ potvrdil v neděli Blesku lékařův pobyt v jihlavské protialkoholní záchytné stanici zástupce jejího provozovatele Martin Málek ze Služeb města Jihlavy.

Na záchytce lékař strávil sedmnáct hodin. Odborníci se domnívají, že do čtyř promile alkoholu v krvi lékaři v nemocnici prý mnoho nezbývalo. „Teď mu patrně dochází, čeho se dopustil,“ řekl krátce po jeho propuštění ze záchytky jeden z jeho kolegů, který ho podrobil výstupní prohlídce.

Pro vystřízlivělého lékaře si v neděli dopoledne přijeli na záchytku do Jihlavy pelhřimovští policisté. Blesk byl u toho! „Případ vyšetřujeme jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a lékaři hrozí až rok vězení,“ uvedla mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková.

Chováním lékaře byl šokován také jeden z majitelů nemocnice. „Je to neomluvitelné, jedná se o lidské selhání, za které bude následovat tvrdý postih v podobě výpovědi,“ nechal se slyšet spolumajitel nemocnice Pavel Rosenberg, kde je v geriatrickém centru hospitalizováno zhruba sto pacientů. Podle jeho slov byl lékař okamžitě ve službě vystřídán. Nyní ho kromě policejního vyšetřování čeká také vyhazov z práce. „Nechápu to, je to strašně ochotný, obětavý a hodný lékař. Škoda!“ posteskla si jedena ze sester nemocnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání