Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič autobusu nadýchal čtyři promile

Řidič nadýchal 0,37 promile
Řidič nadýchal 0,37 promile  (Autor: David Malík, ilustrační foto)
Autor: ČTK, brum - 
27. dubna 2009
14:14

Policisté v Uherském Hradišti v pondělí dopoledne zadrželi silně opilého řidiče autobusu, který za volant usedl se čtyřmi promile alkoholu v krvi.

Opilý šofér, který převážel i skupinu školáků, skončil na policejní služebně, kde si poté, co vystřízliví, vyslechne obvinění.

Na podivné chování řidiče policisty upozornil anonymní telefonát. Autobus, který převážel mimo jiné i školáky z jedné z okolních obcí, totiž už ráno vyrážel s půlhodinovým zpožděním. Policisté si na něj pak počíhali přímo na autobusovém nádraží. "Alkoholické nápoje podle svého doznání požíval již včera," řekla mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková.

Provinilce nyní čeká obvinění z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a také z obecného ohrožení. Pokud mu bude vina prokázána, hrozí mu až osm let pobytu za mřížemi.

gevi ( 27. dubna 2009 15:30 )

V tomto případě jistě nejde o nahodilé selhání. Se čtyřmi promilemi alkoholu by se člověk, který nechlastá první ligu, válel někde v polovědomí, případně - pokud by to byl abstinent - bojoval o život. V žádném případě by nemohl řídit autobus. Ukazuje se, že mezi řidiči veřejných dopravních prostředků je dost těch, kteří mají s alkoholem více než bohaté kontakty.

Zobrazit celou diskusi