Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vietnamec: Praštil jsem Němce trubkou

Nguyen Duy Hoi odešel od soudu domů. Soudce Milan Štejr uvěřil jeho pokání a pustil ho z vazby.
Nguyen Duy Hoi odešel od soudu domů. Soudce Milan Štejr uvěřil jeho pokání a pustil ho z vazby.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: zb - 
21. dubna 2009
13:26

Lešenářskou trubkou praštil Vietnamec Nguyen Duy Hoi (48) do hlavy Němce. Ten skončil v nemocnici ve Weidenu. Stalo se tak při potyčce na tržnici ve Svaté Kateřině na Tachovsku. Kriminálka trhovcův čin vyhodnotila jako pokus vraždy.

Vietnamec stanul před Krajským soudem v Plzni a hrozilo mu až 15 let vězení. „Před stánkem v tržnici došlo k roztržce mezi Vietnamci a německými nakupujícími. Nguyen Duy Hoi popadl lešenářskou trubku dlouhou 60 cm a ze zadu praštil Němce do hlavy“ uvedla státní zástupkyně Václava Brýdová.

Vietnamec tvrdil, že to bylo jinak. „Němci byli sprostí a agresivní, když jsem je poprosil, aby si přeparkovali auta. Dostal jsem ránu a spadl na zem. Viděl jsem u jednoho z nich v ruce nůž. Našmátral jsem trubku a praštil,“ tvrdí Nguyen Duy Hoi.

Soudce Milan Štejr pustil Vietnamce z vazby. Uvěřil jeho pokání a slibu, že zůstane v Čechách a bude se zdržovat u sebe doma v Přimdě na Tachovsku. „Jako věřící buddhista říkám, že jsem ho nechtěl zabít. Denně se modlím za dlouhý život toho pána a prosím o odpuštění,“ řekl Blesku Vietnamec, když v doprovodu manželky a bratra odcházel od soudu domů.

miroslav ( 13. července 2012 11:46 )

To je odporné-to je vietnamskej hnus !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání