Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

EXKLUZIVNĚ: Čtěte, co napsal Ďuričko rodině zastřeleného Kočky!

Bohumír Ďuričko u soudu nevypadal nijak sklesle z toho, že je obžalován z vraždy.
Bohumír Ďuričko u soudu nevypadal nijak sklesle z toho, že je obžalován z vraždy.  (Autor: Jiří Černohorský, ČTK)
Autor: Ivan Hladík, pes - 
15. dubna 2009
07:10

Nepravomocně odsouzený vrah Bohumír Ďuričko (55) psal z vazby dopisy obhájci poškozených a dokonce i rodině oběti, Václava Kočky ml. (†40). Blesk.cz tyto dopisy získal. Jsou plné skrytých návrhů uplacení za mlčenlivost, omluv i vyhrožování. Čtěte také vyjádření grafologa!

Bohumír Ďuričko byl v pátek odsouzený za zastřelení Václava Kočky ml. (†40) na 12,5 roku ve vězení. Ihned se odvolal, takže proces bude pokračovat. Ještě před soudem poslal ale rodině oběti a dalším svědkům dopisy, které Blesk získal.

„Psal dokonce nezletilým dětem Vaška i našemu otci,“ kroutí nad Ďuričkem hlavou bratr zemřelého Jan Kočka (42). „Podle mě je to jasné ovlivňování svědků. Dopisy totiž dostali všichni, kteří seděli u stolu na místě činu s Ďuričkem.“ I matka Václava Kočky nejml. (16), který byl u zastřelení otce, se nestačí divit. „Byla jsem vyděšená. Ten člověk mého syna nutil ke křivé výpovědi, chvíli nabízí úplatek, chvíli vyhrožuje,“ řekla Blesku Edita Kočková. Při přečtení celých dopisů dávají smysl i sdělení ukrytá »mezi řádky«. Kočkovi považují dopisy za neskutečnou drzost. A to si asi uvědomuje i jejich autor, když na konci dopisu advokátovi poškozených Josefu Lžičařovi dodává: „Uznávám to, že jsem Kočkovy zbytečně provokoval. Omluvou mi je, že jsem si to neuvědomoval, protože takový malý furiant prostě jsem.“ Bohumír Ďuričko zřejmě doufá, že mu rodina zavražděného prostě odpustí.

Úryvky z dopisů...

* „Navrhuji opustit nenávist a žal nad ztrátou milovaného člověka. Můžeme to ještě zastavit. Jakmile na sebe začneme podávat žaloby, potom se opravdu potkáme v pekle. Můžeme tuto lavinu zastavit. Život musí jít dál. Jsem připraven se s vámi dohodnout na formě odpuštění.“

Kočkovi nechápou, jak může vrah doufat v odpuštění bez trestu.

* Ďuričko nabízí náhradou za zabití Václava Kočky peníze: „Msta nikam nevede. I když budu osvobozen, pozůstalí ode mě dostanou bolestné, protože peníze pro mě nemají cenu.“ Na jiném místě ale útočí. „Vy moc dobře víte, že V. Kočka ml. se zabil sám. Zabila ho jeho výchova, blahobyt, prostředí, pýcha a nadřazenost,“ píše.

* „Připravil jsem pro vás a vaše děti nemalou finanční částku...“ je uvedeno v dopise Editě Kočkové. Ďuričko se podle rodiny pokouší o nenápadný nátlak na ni a na syna Václava. „Viděl jsem ve snu jeho zmatené oči, jak se na mě dívají. Musel vše vidět. Boží energie vesmíru si nepřála, aby při tomto incidentu byl kdokoli jiný zraněn či zabit. Váš syn Václav to dobře ví. Viděl jsem vás ve snu, že si o tom spolu povídáte. Váš syn vám řekl pravdu, jak to bylo, vím to,“ napsal Ďuričko. „Sdělte pravdu nebesům, Boží energii vesmíru. Uleví se vašemu svědomí a svědomí vašeho syna... Zasloužím si to... Já jsem připravený vám také pomoci. Vím, že Boží spravedlnost by vás za vaši odvahu bohatě odměnila.“


Grafolog o Ďuričkovi:

Ten člověk je narcista!

Blesk získal i vyjádření grafologa, který samozřejmě neznal totožnost autora dopisu:

„Autor dopisu je inteligentní, má velké kombinační schopnosti, ale jedná a reaguje hodně rychle. Je narcisticky založený. Neumí a nechce se přizpůsobovat okolí, dělá si co chce,“ řekl Blesku grafolog, který si přál zůstat v anonymitě, kvůli faktu, že by se neměl správně vyjadřovat k písmu někoho, bez jeho souhlasu.

 

kecalistka ( 15. dubna 2009 11:14 )

...a má proč. Je mu jasné, že až ho pustí, hned ho odprásknou...

gogo ( 14. dubna 2009 21:55 )

Možná že mu to vyjde a bude osvobozen. Nebyl by první ani poslední...

hani ( 14. dubna 2009 19:35 )

Nikdy. Ne muzete, ne musite, ne mate pravo odpustit. Nikdy. On zabije jeste. Moc dobre vedel co dela. Zivot ne vratit. Duricko musi odpikat trest. Pro nej zabit jsou hracka. Ne odpustit nikdy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání