Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ďuričko u soudu vyhrožoval: Můj duch vás bude pronásledovat!

Autor: Ivan Hladík, bor, brum - 
9. dubna 2009
19:43

AKTUALIZUJEME: Hoteliér Bohumír Ďuričko, obviněný z vraždy Václava Kočky mladšího ve čtvrtek ve svojí závěrečné řeči omluvil rodině Kočkových, druhým dechem jim ale vyhlásil válku.

„Šachová partie nekončí. Jsem ochoten ji dohrát a zvítězit v ní. Jestli se vám podaří mě zabít, můj duch vás bude pronásledovat ,“ řekl Ďuričko ve svojí téměř hodinové závěrečné řeči.

Konečný verdikt vynese senát pražského soudu v pátek dopoledne. Ve své závěrečné řeči státní zástupkyně znovu uvedla, že není důvod, aby Ďuričko nebyl odsouzen za vraždu k trestu odnětí svobody na 15 roků.


„Doufám ve spravedlivý trest. I když dobře vím, že to mi bratra nevrátí,“ uvedl bratr zastřeleného Jan Kočka ve svém závěrečném projevu.

Ďuričkův obhájce Vojtěch Veverka trvá na tom, že jeho mandant byl v restauraci Monarch napaden a střílel v sebeobraně. Stejně tak není přesvědčen o úplnosti důkazů, které byly soudu předloženy. Obhajoba žádala doplnění o znalecké posudky, výslechy svědků na detektoru lži. Soudkyně všechny žádosti o doplnění zamítla.

Na začátku svého závěrečného projevu prosil Ďuričko přítomné o odpuštění. Dodal, že je dostatečně potrestán už teď tím, čím vším si musí projít. „Došlo k tragickému setkání, k němuž nemělo dojít,“ pronesl ve svojí řeči obviněný.

Vzápětí si ale neodpustil další slovní útoky na přítomné členy rodiny Kočkových. Opět byl kůli tomu napomínán soudkyní. „Doufám, že si uvědomujete důsledky toho, co zde říkáte,“ komentovala soudkyně Ďuričkovy invektivy vůči rodině Kočkových.

Co se ještě dělo ve čtvrtek u soudu s Ďuričkem? Čtěte zde.

gogo ( 9. dubna 2009 22:00 )

To by možná dostal provaz ....

Lucio1 ( 9. dubna 2009 20:48 )

Mám pocit,že je pan Dˇuričko zralej pro psychiatra,ale samozřejmě až ho zavřou,nikam jinam než do basy nepatří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání