Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kulínský protahuje nástup do vězení: Prý předává byt

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, hnz - 
19. března 2009
10:14

Bývalý šéf sboru Bambini di Praga Bohumil Kulínský protahuje svůj nástup do vězení. Soud v Hradci Králové už teď chtěl rozhodnout o termínu, kdy má Kulínský nastoupit do věznice a odpykat si svých pět let.

Odsouzený sbormistr však podal žádost o odklad nástupu trestu. Prý ještě potřebuje předat svůj nájemný byt. Od vrchního soudu přišel spis teprve minulý týden, což je také jeden z důvodů, proč se celý úřední postup táhne. Kulínský byl přitom pravomocně odsouzen už v půli ledna.

Za zneužívání sboristek má jít Kulínský do vězení na pět let. Odvolací soud v Praze dost zpřísnil původní rozsudek z Hradce. Ten zněl: podmínka.

Kulínského trest by měl být kratší o tři čtvrtě roku, které už si odseděl. Odklad mu může nakonec projít. Podle mluvčího soudu v Hradci Králové Michala Strnada je podle trestního řádu opravdu možné nástup do vězení odložit. Obvykle uznávaný odklad je jeden měsíc.

Kulínského advokát Tomáš Sokol žádost o odklad nechtěl komentovat. Dovolání ve prospěch klienta zatím také nechystá.

"Nemám ještě v ruce písemný rozsudek, tak ani nevím, s čím bych v dovolání měl polemizovat," komentoval situaci Sokol. Dvouměsíční čekací lhůta na sepsaný rozsudek mu připadá stále ještě v pořádku.

Když odvolací soud vynášel svůj rozsudek, Kulínský ležel s prasklým vředem v nemocnici. Zdravotní stav může být také jeden z elementů, který by mohly ovlivnit jeho nástup do vězení. Kulínský jím však zatím ještě neargumentoval.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání