Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pedofil Novák se proti svému doživotí odvolal!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: red - 
9. března 2009
11:16

Antonín Novák, který byl za vraždu devítiletého Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu odsouzen na doživotí, se proti rozsudku odvolal. Případem se bude zabývat pražský vrchní soud.

Protože se však Novák už při vynesení rozsudku 20. února práva na odvolání přímo v soudní síni vzdal, lze očekávat, že vrchní soud jeho odvolání zamítne,  řekl v pondělí mluvčí hradeckého krajského soudu Michal Strnad.

Text Novákova odvolání charakterizoval jako velmi stručný. Žádné okolnosti pro svoji obhajobu v něm Novák neuvedl. Novákův advokát Rudolf Fori, který byl Novákovi přidělen ex offo, o jeho odvolání nic neví, uvedl server iDnes.

Písemné vyhotovení rozsudku krajský soud minulý týden rozeslal procesním stranám a nyní bude čekat na vyjádření státní zástupkyně a poškozených. Ti si pro případné odvolání ponechali lhůtu. Rozsudek tak stále není pravomocný.

Slovenský občan Novák vylákal chlapce k sobě na ubytovnu, kde ho sexuálně zneužil a později v lese zavraždil. Soud ho za to odsoudil na doživotí. Podle znalců je nebezpečný homosexuální pedofil a není u něj šance na nápravu. Fori po vynesení rozsudku novinářům řekl, že Novák si chce doživotní trest odpykat na Slovensku.

Soud Novákovi uložil také trest vyhoštění z České republiky a přiznal náhradu škody 240.000 korun pro otce zavražděného chlapce a 170.000 korun pro Jakubova bratra. Oba požadovali u soudu náhradu škody milion korun, soudce je se zbytky nároků odkázal na občanskoprávní řízení.

Novák byl už předtím na Slovensku čtyřikrát odsouzen za pohlavní zneužívání.

Více o procesu s Novákem čtěte zde.
O samotném Novákovi čtěte více zde.

petr1982 ( 1. května 2013 14:00 )

Být otec toho chlapce, tak fandim tomu pedofilovi, aby dostal méně než doživotí, protože bych si na něj rád počkal a někde ho mučil aspoň týden,

1946 ( 9. března 2009 17:57 )

Takový šmejd si myslí, že dostal hodně? Fuj to je ale nechutný člověk, vblastně ani ne člověk.

hafblaf ( 9. března 2009 17:27 )

Nedivím se, trest smrti by byl daleko lepší, anebo do klece a vystavovat na náměstí, vstupné dobrovolné, výtěžek postiženým.

promimi ( 9. března 2009 12:23 )

Tres smrti nic jineho si nazaslouzi.Nechala bych ho umirat v tech nejhorsich podminkach co by jen slo,at si to okusi zruda jedna!!!!!!!!!

sttela ( 9. března 2009 12:19 )

Tenhle příšernej příběh lidskýho neštěstí jsem ještě ani nevstřebala a stále se mě strašně dotýká a proto nelze nereagovat....Tady se jasně ukazuje,co za člověka to vlastně je.Pro pár minut svého zvrhlého chtíče zničil vše co zničit vůbec šlo a cití se neadekvátně potrestán....hm,tak to je opravdu velká síla!!Škoda jen,že k tomu doživotí nemůže dostat ještě něco navrch,že toto je maximum....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání