Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Čtenáři Blesk.cz rozhodli: Chceme znát tváře pedofilů!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: red - 
3. února 2009
12:28

Jakub Šimáček (+9) zaplatil životem za zvrhlý sexuální pud, který Antonína Nováka donutil znásilňovat a zabíjet. Lidé volají po tom, aby veřejnost znala tváře násilníků, kteří ohrožují děti. Co si myslí o databázi pedofilů čtenáři Blesk.cz?

Malého Jakuba znásilnil a nakonec uškrtil slovenský dělník Antonín Novák. Mohlo se tomu zabránit, kdyby veřejnost znala jeho tvář? Mohl malý hoch žít, kdyby existovala databáze lidí, kteří jsou nebezpeční dětem? Zeptali jsme se na váš názor a vy jste byli v diskusi radikální a nesmlouvaví.

jiti

Ať se to zveřejní, vždyť přece dokud nic dotyčný neprovede, tak se o něm ani neví, že je pedofil. A když provede, tak to znamená, že si už nezaslouží žádné ohledy. U nás se stále mluví o právu na soukromí a lidských právech, ale tihle lidé porušují soukromí a lidská práva malým dětem, tak jaké ohledy?


sazavik

Jsem pro zveřejnění. V této zemi je právní systém, který stále nahrává vrahům, pedofilům a jim podobným. Kdyby se trestali přísněji a nepouštěli pak za krátký čas na svobodu, plno dětí a ostatních lidí mohlo žít.


xeen

Databáze pedofilů odsouzených za jakýkoli trestný čin či přestupek souvicející s pedofilií by měla být přístupná komukoli v rámci práva na informace. U těch kteří svůj problém odhalili sami, neselhali a mají jej pod kontrolou (vyhledali lékaře a léčí se či dobrovolně podstoupili zákrok) bych do databéze nezařazoval.


libis

Databáze je super řešení, protože člověk, který ublíží malému dítěti si žádnou ochranu nezaslouží. A že by mu hrozilo napadení od obyřejných lidí? Jedině dobře, protože ubližovat dětem ho nikdo nenutil!!!!


wings7

Já si myslím, že založit databázi není nesmysl. Ke každému profilu bude přidána DNA. Změnit si obličej nebude tak snadné. Stačí jen kontrola lékařů - klik na datábázi a nahlášení policii. Je to rozhodně lepší než nic.

Databáze by měla být přístupná z celého světa, nejen v rámci EU. V jedné zemi si odsedí trest a volně přejede do druhého státu a policajti o něm neví? Bohužel na to smutně doplatil i Jakub Šimánek.


jeenda1

Já si myslím,že je zbytečné dělat databázi. Každý si může svůj vzhled upravit, to není takový problém. A rozeznat i mírně upravenou tvář neznámého člověka od fotografie někde na netu by problém mohl být. Já jsem pro řádné potrestání těchto deviantů a to jedině SMRTÍ. To by je mohlo odradit, nebo alespoň donutit k léčbě, i když ta zjevně velice kulhá.


rarach

Jednoznačne zveřejnit! Nechápu, proč už taková databáze není...


sherit

Jsem pro veřejně přístupý seznam pedofilů a jiných deviantů pěkně s fotografií a dalšími informacemi, jako to mají například v USA. Funguje to lépe než středověké mučení, protože dotyčný deviant ztrácí soukromí, velmi těžko shání bydení, prostě mu to zničí život víc než doživotní vězení v nejtvrdší věznici.


janula

Měl by být obnoven trest smrti. Jak takový člověk vůbec může mít nějaká práva??!!?? Ono to vlastně ani není člověk, ale bestie. Doufám, že mu v base dají to, co si zaslouží a že ho nebudem muset dlouho z našich daní život. O takových "lidech" by měli rozhodovat lidé a ne soud.


gottlieb

Návrh aby byl zveřejněn seznam pedofilů i s fotografiemi je správný. Společnost se musí nějak chránit. Jestli ale není v tomto směru ochota státu, který to má za povinnost a nebo neví si stím rady, budou si muset s tímto problémem poradit občané sami. A nebude to pro nás občany zas takový problém. Stát má na vybranou, buď dokáže ochránit naše děti, nebo si je ochráníme sami.


rozumovka

Rovnou bych jim dala trest smrti, hlavně těm, kteří mučí a zabíjí děti.


jajka

Nevím proč by soused s malým dítětem neměl vědět, že vedle jeho bytu bydlí pedofil. Oni mají ochranu a slušní lidé nemají.


kmkamen

Taky bych byla ráda, kdybych věděla, že můj soused je pedofil... Kvůli dětem bych se pak i odstěhovala.


jennys 76

Přála bych si jediné, nechat vraha malého Jakuba s jeho tatínkem pět minut o samotě, aby mu mohl beztrestně vyrvat jeho špinavé srdce z těla. Ale to se u nás stát nemůže, za pár let ho opět pustí na svobodu, aby mohl zničit další mladý život... Je mi z toho zle...


Co si myslíte o databázi, kde by lidé našli sexuální násilníky? Je to dobrý nápad? Nebo má i pedofil právo na soukromí? Řekněte nám svůj názor!

papik ( 4. února 2009 10:04 )

Souhlasím, jen doplňuji, že se správně píše 'lynčovat'. Jinak dav se může velmi snadno nechat zmanipulovat k lynčování nevinné osoby, jen na základě důmyslné pomluvy...stačí zabrnkat na ty správné emoce.

martin5412 ( 3. února 2009 22:27 )

Pokud pedofilové kvůli zveřejnění neseženou práci, tak je budeme živit na podpoře z našich daní. A pokud jim podporu odepřeme, tak budou muset krást. Pokud nekomu znemožníme si na sebe vydělat, pak lze očekávat, že s ním budou problémy.

vlachec ( 3. února 2009 19:54 )

Už to vidím, jak manželka při rozvodu křivě označí manžela za prznitele dětí a ten skončí v databázi a může si rovnou prostřelit hlavu. Nebo pokud ten pedofil byl zadržen kvůli nějaké banalitě ( naúř. kámoš mu poslal fotku dítěte a našla to u něj policie) a bude preventivně ukázán na internetu, tj. nesežene práci, všichni ho odvrhnou, bude z něj bezdomovec, který se bude vypitý motat kolem základní školy a hlavou se mu bude honit kde co.Zarostlého ho sotva někdo pozná. Myslím, že se pak nebude rozpakovat spřátelit se s nějakými mladými kamarády. Takže opatrně s tou databází. Jinak samozřejmě ten pán, co zneužil x dětí a pak zabil Jakuba měl dávno někde sedět a nevylézt ven. Ale to je o něčem jiném než o honu na čarodějnice.

vlachec ( 3. února 2009 19:40 )

Většinu těchto nechutných zločinů nespáchají pedofilové, ale sadisti. Něco takového jako ti, co tu prosí o uřezávání ohanbí, týrání vězňů, penetraci konečníku žhavými tyčemi a brutální tresty smrti. Takže jestli chcete udělat seznam nebezpečných sadistů schopných ublížit opište IP adresy těch, co jsou pro ten seznam a chtějí utýrat a vraždit zlé pedofily. Doporučoval bych takovým lidem i odebrat děti. Jo, jinak jsem za zpřísnění trestů lidem, kteří skutečně ubližují fyzicky dětem (tj. né tím, že doma potichu nad jejich fotkami onanují ). Maucta.

grazyna ( 3. února 2009 18:49 )

Nechci vám kazit radost, ale linčovat lidi se nesmí!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání