Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Muž spadl pod tramvaj, přišel o nohu

První na řadu při záchraně muže přišli hasiči...
První na řadu při záchraně muže přišli hasiči...  (Autor: pro Blesk – Radek Krahulík)
Autor: Vlastimil Staňa, kol - 
19. ledna 2009
13:14

Kola tramvaje uřízla muži (46) nohu. K tragédii došlo na zastávce ve Spálené ulici v neděli večer. Vyšetřování ukazuje, že si za bolest a invaliditu může muž sám. Byl totiž opilý!

Zřejmě opilost stojí za neštěstím na zastávce tramvaje v centru metropole. Na místě zasahovali nejen policisté, ale také tým záchranářů s lékařem. Těžce zraněného muže museli zpod vozu vyprostit hasiči.

... první a rychlá pomoc zachránila muži život... ... první a rychlá pomoc zachránila muži život... | pro Blesk – Radek Krahulík


„Muž se chystal nastoupit do tramvaje. Zavrávoral a spadl pod druhý vůz soupravy. Na místě jsme našli lahev od alkoholu. Muž byl opilý,“ řekla Blesku mluvčí policie Eva Miklíková.

... záchranáři pacienta, kterému kola tramvaje uřízla nohu, naložili do sanitky a odvezlo do motolské nemocnice. ... záchranáři pacienta, kterému kola tramvaje uřízla nohu, naložili do sanitky a odvezlo do motolské nemocnice. | pro Blesk – Radek Krahulík


Hasiči měli dost práce, aby zraněného vyprostili. „Svojí roli asi sehrál alkohol. Máme také podezření, že muž navíc dostal epileptický záchvat. Jeho zranění bylo devastující, přišel o nohu,“ dodala mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Pacienta sanitka převezla do motolské nemocnice, kde byl okamžitě operován.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání