Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V hořícím autě v Plzni ležel mladý muž

Záchranáři dorazili naštěstí včas, aby muže zachránili. Předek auta však už oheň zničil.
Záchranáři dorazili naštěstí včas, aby muže zachránili. Předek auta však už oheň zničil.  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: kol, ČTK - 
19. ledna 2009
10:10

Na parkovišti před jedním z plzeňských hotelů dnes v noci hořel osobní automobil. Hasiči, kteří přijeli na místo, zjistili, že na zadních sedadlech leží bezvládně mladý muž.

Díky resuscitaci se muže podařilo zachránit. Příčinou požáru byla pravděpodobně nedbalost. Podle mluvčí krajských hasičů Aleny Marešové si chtěl muž zřejmě zdřímnout ve vytopeném automobilu, zamknul se a usnul.

Záchranáři dorazili naštěstí včas, aby muže zachránili. Záchranáři dorazili naštěstí včas, aby muže zachránili. | Blesk - Zbyněk Schnapka


"Na hořící automobil upozornil kdosi vrátného hotelu. Jednotka po příjezdu na místo zjistila, že hoří celá motorová část vozu, přední pneumatiky byly teplem zcela zničené," uvedla.

Zdá se, že mladík si chtěl pouze ve vytopeném autě zdřímnout na zadních sedačkách. Zdá se, že mladík si chtěl pouze ve vytopeném autě zdřímnout na zadních sedačkách. | Blesk - Zbyněk Schnapka


Automobil byl uzamčený, proto hasiči po uhašení požáru vnikli dovnitř přes zničené přední sklo. Na zadních sedadlech našli muže, který nejevil známky života. "Jednotka začala s resuscitací. Po příjezdu lékaře hasiči pomáhali s oživováním," dodala.

Muže po úspěšné resuscitaci odvezla záchranná služba do nemocnice k dalšímu ošetření. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 20.000 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání