Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Diskutujte: Policista ubil člověka k smrti!

Rvačka Vietnamců skončila smrtí
Rvačka Vietnamců skončila smrtí  (Autor: Foto Blesk – David Malík)
Autor: ČTK - 
19. ledna 2009
12:14

Diskuze: Policista (31) z Brna 4. ledna brutálně zbil Vietnamce Hoang Son Lama (43). Ten svým zraněním druhý den podlehl! Policista bude vyšetřován na svobodě.

Policejní hlídka byla tehdy přivolána majitelkou bytu v Körnerově ulici. Žena žádala, aby strážci zákona domluvili jejímu vietnamskému podnájemníkovi. Cizinec, vážící 45 kilogramů, utržil od policisty několik ran pěstí. Výsledkem byla zlomená žebra a natržená slezina.

Později se jeho zdravotní stav zhoršil natolik, že 5. ledna ráno mu musela být přivolána sanitka. Během převozu do nemocnice došlo k zástavě srdce. Pacienta se podařilo oživit, ale do nemocnice byl dovezen již v kritickém stavu!

Strážci zákona hrozí za brutální útok až 15 let vězení. Bude prý stíhán na svobodě. Policista prý s obviněním zásadně nesouhlasí. Ke konfliktu prý došlo, protože byl Vietnamec údajně pod vlivem drog.

Policista byl v neděli zproštěn výkonu služby i se dvěma kolegy, kteří útoku přihlíželi. Policistu obvinil státní zástupce z ublížení na zdraví s následkem smrti a ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Vedení policity brání. "Jsou to jedni z našich nejzkušenějších policistů," řekl novinářům náměstek jihomoravského policejního ředitele Jaroslav Vaňek. "Pracují u nás již bezmála deset let," dodal.

justas ( 19. ledna 2009 17:54 )

Kolik takový člověk dokáže distribucí drogy zabít lidí,našich dětí,rodičů apod.?Nemá být zabit?Jak by asi dopadl u nich?

justas ( 19. ledna 2009 17:46 )

Až budeš mít na krku nůž,pak řekni policistovi,že nemá právo násilníka bít,ať ho poprosí ať toho nechá.

pazout ( 19. ledna 2009 15:45 )

dal mu jednu ránu do břicha - za to by měl jít do lochu? komu to pomůže?

ylatouf ( 19. ledna 2009 15:19 )

řádně platil podnájem,nežral drogy a nenapadl policajta, prostě choval se slušně mohl ještě nějakej den žít.

richard ( 19. ledna 2009 15:10 )

stalo se to nešťastnou náhodou, pravděpodobně po pouhé jedné ráně a k napadení došlo ne proto, že byl muž vitnamec, ale proto, že šlo o dealera drog. policista by měl dostat milost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání