Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Komorous odchází od policie

Jiří Komorous
Jiří Komorous  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
16. ledna 2009
11:25

Jiří Komorous po 17 letech odchází do civilu. Novým šéfem Národní protidrogové centrály (NPC) se stane dosavadní zástupce ředitele útvaru Jakub Frydrych.

Frydrych v čele NPC od února nahradí Jiřího Komorouse, který podle vlastních slov působil ve funkci šéfa útvarů bojujících s narkotiky 17 let a odchází na vlastní žádost do civilu.

Frydrych dnes představil své priority, se kterými se postaví do čela NPC. Chtěl by zefektit trestní řízení a zvýšit profesionalitu útvaru. Největším problémem na současné české drogové scéně je podle něj pervitin.

Pětatřicetiletý Frydrych začínal jako řadový policista v Praze 2. Od roku 1995 působí u kriminální policie. V roce 2000 přišel do NPC, kde se stal v listopadu 2007 zástupcem šéfa útvaru pro výkon a trestní řízení.

Komorous, který proslul také působením v kontroverzním řádu Ordo Lumen Templi zpěváka Daniela Landy, opustí NPC jako nejdéle sloužící šéf celostátního policejního útvaru. Za jeho vedení uskutečnila protidrogová centrála téměř 1400 operací, při nichž zadržela přes 2700 pachatelů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi