Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Na schodech v paneláku znásilnil desetiletou dívku

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK - 
7. listopadu 2008
14:56

Ve středu odpoledne znásilnil neznámý muž na schodišti jednoho z panelových domů v Ostravě-Zábřehu desetiletou školačku. Policie detaily nechce uvádět.

O případu informovala mluvčí severomoravské policie Gabriela Holčáková. Kriminalisté zatím nechtějí blíže specifikovat, co se na schodech stalo. Znám proto není ani trestný čin, ze kterého by se měl případný pachatel později zpovídat před soudem. V úvahu přichází znásilnění či pohlavní zneužívání. Policisté požádali o spolupráci při pátrání občany.

Dívka do domu vstoupila okolo 17:45 se svou kamarádkou. U vchodu dovnitř pustily i muže, který tvrdil, že se vrací domů. U výtahu se kamarádky rozdělily. "Jedna z dívek nastoupila do výtahu a odjela. Druhou pak pachatel uchopil, přikryl jí rukou ústa a odvlekl ji na schody do prvního podlaží, kde po ní požadoval sexuální praktiky. Po činu muž dívku doprovodil k výtahu a odešel z domu nezjištěným směrem," řekla mluvčí.

Policisté v průběhu vyšetřování sestavili přibližnou podobu pachatele. "Jedná se o muže ve věku 20 až 25 let a štíhlé postavy. Měří přibližně 175 centimetrů. Měl krátké, tmavé, nagelované vlasy, sčesané dozadu, z čela. V obličeji měl viditelné červené pupínky, pravděpodobně akné," popsala násilníka policistka. Na sobě měl černou riflovou bundu, modré rifle a na nohou černé boty s širokou podrážkou. Školačka si také všimla masivního prstenu z bílého kovu s vyrytými ornamenty nebo cizojazyčnými písmeny, který měl muž na prostředníku pravé ruky. "Mluvil plynule česky, působil příjemným, upraveným dojmem," dodala policistka k popisu.

Policisté žádají občany, kteří by mohli k pachateli cokoliv sdělit, aby kontaktovali kriminalisty prostřednictvím telefonu 974 721473. Své poznatky svědci mohou volat také na bezplatnou policejní linku 158 nebo oznámit na kterékoli policejní služebně.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání