Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie objevila další pěstírnu marihuany

Autor: ČTK - 
4. listopadu 2008
13:10

AKTUALIZOVÁNO Více než 300 rostlin indického konopí objevili policisté v pondělí dopoledne v rodinném domě v Hranicích u Aše.

Marihuanu, která se z konopí vyrábí, tam pěstovali Vietnamci. Jednoho z nich policisté zadrželi na místě, informovala v úterý mluvčí plzeňské cizinecké policie Ilona Vaníčková.

"Rostliny ve velkých květináčích těsně před sklizní byly umístěny ve dvou místnostech v prvním patře domu. V půdních prostorách domu bylo vybudováno klimatizační zařízení," uvedla.

Příslušníci cizinecké policie sledovali dům od léta. "Zjistili, že celý dům má zabezpečená okna proti průchodu denního světla a nepřetržitě otevřené půdní okno ve střeše. Policisté z oddělení pátrání v Aši pořídili pomocí termovize snímky domu, ze kterých zjistili, že v domě je zdroj vydávající velké teplo," řekla Vaníčková. Policisté zjistili, že dům mají v pronájmu Vietnamci, kteří tam chodili nepravidelně a vždy v noci.

Cizinecká policie své poznatky sdělila kriminalistům z Aše a ti na základě povolení státního zástupce provedli domovní prohlídku. "Při domovní prohlídce na místě zajistili celkem 302 kusů sazenic konopí, které byly těsně před sklizní. Na místě byl též zadržen pachatel, čtyřiatřicetiletý cizinec, kterému bylo sděleno obvinění a dnes bude podán návrh na jeho vzetí do vazby," uvedl mluvčí chebské policie Ladislav Böhm.

Za tento trestný čin muži hrozí až deset let vězení. Zajištěné rostliny byly poslány na přezkoumání. "Letos se na Chebsku jedná o nejméně sedmý případ, kdy byla policisty zjištěna hydroponní pěstírna konopí," dodal Böhm.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání