Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kočka nás napadl! Byla jsem celá od krve

Bohumír Ďuričko a Lucie Staňková
Bohumír Ďuričko a Lucie Staňková  (Autor: Foto: Mediafax)
Autor: red - 
18. října 2008
10:34

Těhotná přítelkyně Bohumíra Ďurička Lucie Staňková (27) poprvé promluvila o vraždě Václava Kočky ml. (+40) v rozhovoru pro Právo.

Lucie Staňková (27) v rozhovoru uvedla, že incident vyprovokoval Kočka mladší a napadl Ďuričku dvěma ranami pěstí. Jednu ránu prý odnesla i samotná Staňková.

„Přišel tam z ničeho nic, stál tam a najednou u toho stolu zařval: Nenechám tady urážet svého tátu a vypálil mému příteli pěstí do obličeje. Ten spadl na mě, ležel na mně a já byla docela otřesená. Když se zvedal, přišla druhá rána pěstí a znovu na mě spadl. Přitom mě trefil do obličeje, takže jsem měla potlučený obličej, opuchlé ucho a naražený bok a záda,“ řekl v rozhovoru pro Právo Lucie Staňková.

Tvrzení Lucie Staňkové, že konflikt vyprovokoval Kočka se zcela liší od výpovědi očitého svědka Vratislava Šlajera, který v osudnou chvíli seděl s Ďuričkem a jeho přítelkyní u stolu.

„Není pravda, že ho Kočka ke střelbě vyprovokoval tím, že mu pár vrazil. Nic takového jsem neviděl ani neslyšel,“ řekl Šlajer.

Lucie Staňková také v rozhovoru uvedla, že Ďuričko jednal v sebeobraně a chtěl střílet jen do vzduchu.

„Já mám pocit, že ani možná nechtěl po nikom střílet. Podle mě chtěl střílet někam do stropu, aby to zastavil, ale pan Kočka byl v takové pozici, že byl nad námi nakloněný a přítel se strefil tam, kam neměl. Myslím, že ani v té tmě neviděl, kam a na koho míří.“

Neznámý provokatér

Podle Staňkové před střelbou došlo k hádce mezi Ďuričkem a neznámým mužem.

"Stáli jsme u baru, já zaplatila a došlo tam ještě k jedné hecovačce, kdy člověk mně neznámý se začal do něj Ďurička navážet, proč nezaplatí za celý bar. On odpověděl, proč by platil za celý bar, že si uhradí jen to, co vypil, a za toho, koho pozval."

Nečekám Kočkovo dítě

Ďuričkova přítelkyně také popřela, že byla těhotná s Václavem Kočkou mladším. Podle některých svědků měl Kočka pošeptat Ďuričkovi do ucha, že dítě je nejspíš jeho.

"Jen chci říct, že to nebylo z žádných politických důvodů ani proto, že bych já s panem Kočkou mladším čekala dítě."

Lucie Staňková je v sedmém měsíci těhotenství. Místo aby byla šťastná, se jí ale minulý týden ve čtvrtek zhroutil svět. To když její přítel zastřelil Václava Kočku ml. „Byla z toho v šoku. Svět se jí zhroutil,“ prozradil Ďuričkův advokát Jan Červenka. Podle informací Blesku skončila v péči lékařů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání