Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuřimské bestie dostaly hysterický záchvat

Autor: ČTK, Ondřej Požár - 
16. října 2008
15:28

AKTUALIZOVÁNO: Zvrat v kauze Kuřim! Teta Mauerová prohlásila, že chlapce týrala jen ona a matka Kateřina. Naopak Barbora Škrlová za nic nemůže. Na to se u soudu strhla hysterická hádka...

 

Hysterický záchvat předvedla matka týraných chlapců Klára Mauerová (32). Křičela na sestru Kateřinu (36) poté, co teta Ondry (9) a Jakuba (11) uvedla, že kluky týraly jen ony dvě. Barbora Škrlová se podle Kateřiny Mauerové chlapců ani nedotkla!

"Proč jsi mi je vzala? Já ztratila děti! Proč lžeš? Já je chci zpátky! Jak jsi mi to mohla udělat? Já už to nevydržím! Já je chci zpátky!" ječela v slzách Klára na Kateřinu. Soudce jednání přerušil a eskorta Kláru odvedla pryč.

Kateřina Maurová dále řekla, že se výchova chlapců jí i Kláře vymkla "z rukou, do extrémů, které lze těžko chápat".

Kateřina Mauerová zdůraznila, že jejich jednání nemělo nic společného s náboženstvím ani sektářstvím. Připustila jen, že s Klárou byly znepokojeny neukázněným chováním chlapců.

Zdůraznila, že obě dětské prohřešky Ondry a Jakuba viděly "zveličeně a byly velmi kritické". Kateřina přiznala, že byla se sestrou ovlivněna "panem doktorem". O něm hovořila při zahájení procesu i její sestra Klára. Doktor, který nebyl vypátrán, prý delší čas zasílal e-maily a textové zprávy s instrukcemi, jak chlapce vychovávat. Dával údajně i přesné pokyny, jak s nimi nakládat. Hrubé zacházení mělo za cíl chlapce převychovat.

Mauerová zdůraznila, že má Kláru ráda coby sestru a Barboru Škrlovou coby pomyslné dítě, s nímž deset let žila. Promluvit se rozhodla hlavně kvůli tomu, aby hájila Škrlovou. Mauerová se ohradila proti tomu, že Škrlová ženy k týrání naváděla.

Sestry Mauerovy jsou se Škrlovou hlavní obžalované v kauze. Případ se týká neobvykle brutálního týrání chlapců Ondry a Jakuba. Obžalováno je z něj šest lidí. Hrozí jim až 12 let vězení.

(Víte, že Barbora Škrlová je po plastické operaci ňader? Čtěte zde!)

(Co řekl u soudu svědek Fahrner čtěte zde!)

(Co děsivého řekla svědkyně Fahrnerová? Čtěte zde!)

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání