Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svědek Fahrner: Barbora? Psychicky zbědované 'dítě'

Svědek Martin Fahrner
Svědek Martin Fahrner  (Autor: Foto Blesk - Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
16. října 2008
10:24

Před půl desátou vypovídal dramatik Martin Fahrner. Byl to totiž právě on, kdo loni v létě pomáhal Škrlové po útěku z Klokánku do Skandinávie!

Fahrner v Norsku, kam ji převezl ze Švédska, vydával Barboru za svého třináctiletého syna Adama. Dospělá hudební skladatelka se kvůli tomu nechala ostříhat dohola a měla u sebe cestovní doklady Adama Fahrnera.

Martin Fahrner u soudu uvedl, že se Barbora Škrlová chovala jako dítě. "Nechová se jako dospělá, ale její chování zkoumají znalci. Proto se k tomu moc nechci vyjadřovat. Na druhou stranu to ale byla ona, která vymyslela cestu do Švédska a tamní přesuny," tvrdí dramatik a divadelní režisér Fahrner.

Podle něj byla Škrlová nesamostatná. Proto se s jejím otcem Josefem Škrlou a s Barborou domluvil, že se bude vydávat za Fahrnerova syna Adama. Nikomu přitom tehdy nepřišlo divné, že Fahrner má dvě děti.

"Žijeme v Jeseníkách v rekreační oblasti. V opuštěné chatě. A nikoho v okolí naše životy nezajímají," podotkl Fahrner. Ten hned několikrát přemísťoval Škrlovou z místa na místo.

Barbora se velmi bála!

"Nedokážu vysvětlit, proč jsme odjeli. Bára se bála, protože se v médiích hodně o případu psalo. Byla to masáž. A ona se opravdu bála. Jeli jsme do Švédska, což vymyslela moje žena," uvedl svědek. Ve Švédsku měli být podle plánu jen pár dnů. Cestu zaplatili Fahrnerovi. "Ve Švédsku navštívil Barboru její otec. A ještě nějací lidé, ale ty neznám. Jo, byl tam vlastně Kolínský. Advokát Škrly,"upřesnil Martin Fahrner.

Barbora Škrlová se u nich v rodině objevila loni v květnu hned po útěku z Klokánku. "Když přijela k nám do Jeseníků, byla na tom zle. Omdlévala, byla často v bezvědomí. Pokud bych to měl přiblížit blíž, pak to byla psychicky zbědovaná osoba," vypověděl Fahrner, který prý zná Barboru Škrlovou i jejího otce už velmi dlouho.

"Setkávali jsme se často. Byli jsme přátelé, ne obchodní partneři. Už je to dlouho. Vím, že vedl (Škrla) skautský odddíl a někdy jsme se setkávali na pochodech v Jeseníkách," uvedl svědek.

(Víte, že Barbora Škrlová je po plastické operaci ňader? Čtěte zde!)

(Co děsivého řekla svědkyně Fahrnerová? Čtěte zde!)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání