Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hádali se, pak ho bodla rovnou do srdce!

Autor: Jiří Čada - 
5. října 2008
15:10

AKTUALIZOVÁNO: V krvavou tragédii se změnila v sobotu večer manželská hádka v Pacově. Zlata (24) v záchvatu vzteku bodla kuchyňským nožem přímo do srdce svého manžela Michala (28).

Ten přes téměř okamžitou pomoc záchranářů zranění na místě podlehl.
"To není možné, jak se to mohlo stát? Já do toho ani takovou sílu nedala," vysvětlovala krátce po 22. hodině kriminalistům Zlata R. V tratolišti krve už v tu chvíli ležel na podlaze mrtvý Michal R. "Přestože jsme na místě byli zhruba do tří minut, muži už nebylo pomoci. Zásah nožem byl veden přímo do srdce," uvedl jeden ze záchranářů.

V bytě v tu dobu spaly tři dcery (5, 1,5 a 0,5) obou rodičů. Kriminalisty překvapilo, že vražedkyně po smrtícím bodnutí kuchyňský nůž pečlivě omyla a uložila zpět do příborníku. Pak teprve zavolala záchranku.

"Domníváme se, že nezvládla emoce a zaútočila. Sociální pracovnice děti ještě večer převezla do bezpečí dětského domova," uvedla mluvčí jihočeských policistů Anna Drdová. Vražedkyně je v cele předběžného zadržení v Českých Budějovicích.

V domě v Nádražní ulici zavládlo v sobotu ráno zděšení. "To není možné, já se to dozvěděl před pár okamžiky. Vůbec nevím, co se tu večer dělo," říkal rozčileně soused František H. Oba partneři se do domu nastěhovali asi před třemi roky.

"Před rokem se vzali. Vůbec nic o nich nevíme. Byla to taková tichá rodina. Potkala jsem je tady na chodbě asi třikrát za rok. Nikam nechodili, byli asi stále doma," řekla další sousedka.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání