Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostřelil si hlavu před svým šéfem

1. října 2008
16:59

Utekla mu manželka i milenka. Ani v práci to nešlo. Tak proč vlastně žít dál? Ředitel semilské textilky Milan Mládek vzal pistoli a střelil se.

V pondělí ráno se Milan Mládek (+45) rozhodl. Vzal pistoli a zastřelil se. Zemřel v podniku, do kterého nastoupil už v roce 1989.

Milan Mládek si na životní trable zadělal asi před více než dvěma lety, kdy se údajně spustil se svojí sekretářkou. Milenecký poměr s ní mu zničil rodinu. Jeho žena Zdena se s ním rozvedla a s oběma ještě školou povinnými syny Milanem a Leonem se od něj odstěhovala. Místo nich si pak Mládek nastěhoval do domu milenku.

"Tak jak se měl k té nové přítelkyni, se nechoval ani k vlastní ženě. Hrozně utrácel, jel si s ní i na Maltu a užívali si. Ona byla hrozně pohodlná, ani děti neměla ráda," komentovali milenecký vztah Milana Mládka jeho sousedé. Asi před týdnem si ale jeho přítelkyně sbalila tašky a odešla. Našla si totiž jiného. Přebral mu ji údajně přímo jeho nadřízený, pod kterým Mládek pracoval. To pro něho musela být velká potupa.

Do toho všeho se opuštěný ředitel marně snažil zvrátit chystané propouštění zaměstnanců a uzavření tkalcovny kvůli krizi v textilním průmyslu. Cítil se v koncích. Poslední kapkou byla hádka s jeho nadřízeným po pondělní ranní poradě na chodbě u "kuřárny" podniku. Přímo před ním si Mládek prostřelil hlavu pistolí.

Pistoli nosil běžně u sebe. "On se totiž s ní rád chlubil. Vědělo se o něm, že střílí a chodí trénovat," řekl jeden z pracovníků textilky, kterého Mládkova sebevražda jako většinu dalších lidí v podniku sice překvapila, ale moc ho nelitoval.

"On nebyl dobrák. Na lidi byl jako pes, neměl žádný vychování. Těch, co ho chválí, je málo," nechala se slyšet bývalá vrátná textilky. Ani na Mládkův páteční pohřeb se prý moc zaměstnanců nechystá…

(Sebevraždu spáchala i krásná modelka! Čtěte zde!)