Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dopadli grázla, který prořízl hrdlo stopařce

Autor: Jitka Žigová - 
26. září 2008
15:01

AKTUALIZOVÁNO: Policie dopadla muže podezřelého z bestiální vraždy stopařky Dity J. (+20) u Keteně na Jičínsku. Hrozí mu i výjimečný trest!

K vyřešení přes tři roky starého případu nálezu zavražděné stopařky Dity Joudalové (20) v Keteni na Jičínsku dospěli východočeští policisté. Našli muže, který je podezřelý, že studentku liberecké Technické univerzity brutálně zabil nožem a její tělo pak hodil do silničního příkopu.

Vzhledem k tomu, že pachatel po sobě nezanechal žádné stopy a vyšetřování případu dlouho nepřinášelo konkrétní výsledky, mnozí už ani nedoufali, že se ho někdy podaří dopadnout. Policie spoléhala hlavně na všímavost veřejnosti. A ta tentokrát hodně pomohla. "Odpíchli jsme se od informací, získaných na začátku vyšetřování od občanů, kteří se pohybovali v místě nálezu zavražděné," přiznala Iva Marková z východočeské policejní správy v Hradci Králové.

Na stopu totiž dovedlo její kolegy svědectví o pohybu tmavého vozu typu Felicie nebo Favorit. Pátrání po něm skončilo zadržením muže středních let, který je řidičem tmavě modré felicie a údajně pochází z Trutnovska. "Policisté ho obvinili z trestného činu vraždy se sazbou až 15 let odnětí svobody nebo trestem výjimečným," uvedla Marková. Bližší informace odmítla zatím sdělit.

Dita byla zřejmě vrahovou náhodnou obětí. V osudný den měla jet na letní brigádu do Liberce z rodného Náchoda, kde žila po rozvodu rodičů se svým otcem. Ujel jí ale autobus, a proto se rozhodla stopovat. Tohle ještě stihla zatelefonovat své rodině, než padla do rukou brutálního pachatele. Ten ji zřejmě nožem podřízl hrdlo až ke krční páteři a způsobil jí bodné a řezné rány na těle. Zřejmě právě zabíjení dívky mu přinášelo sexuální uspokojení. Podle informací Blesku totiž nebyla znásilněna.

Police vyslýchá muže nejen ve spojitosti s vraždou Dity Joudalové, ale údajně prověřuje i to, zda nemá na svědomí jiné dosud neobjasněné násilné činy.

(Z jiné stopařky si udělali sexuální otrokyni! Čtěte zde!)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání