Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Ed Gein stahoval své oběti z kůže, pak si z ní vyráběl oblečky: Statek měl plný mrtvol, inspiroval mnoho amerických krváků

Autor: VaB, zf - 
6. září 2022
08:10

Ed Gein (†77) byl americkým sériovým mimořádně brutálním vrahem. Přesný počet obětí je neznámý, přesáhl určitě ale více jak 15. Z kůže svých obětí, zejména starších žen, si vytvořil například obleček, stínidlo na lampu a mnoho dalších věcí. U své postele měl na sloupcích lebky svých obětí. Upozorňujeme, že detaily Geinových činů mohou být pro někoho citlivé. Zemřel před 38 lety na rakovinu.

Gein se narodil 27. srpna 1906 na farmě u Pleinfieldu ve Wisconsinu. Vyrůstal s matkou, otcem a svým bratrem. Jeho táta byl alkoholik, který v roce 1940 zemřel. Za velmi nejasných okolností umřel i Edův bratr Henry při hašení požáru.

Jeho tělo bylo nalezeno na místě, kde nehořelo, hlavu měl navíc plnou modřin. Vraždu se ale prokázat nepodařilo, o pár let později zemřela i Edova matka, která byla těžce nemocná. A zřejmě ona se stala i jistou „předlohou“ Edovy nenávisti ke starším ženám. Své syny totiž donutila se zříct žen, byla náboženská fanatička.

Fascinován ženskou kostrou

Gain se po smrti matky přestal starat o rodinné hospodářství a začal si radši číst, nečetl ale nic pěkného. Hlavně o nacistických koncentračních táborech, sodomii, bolesti a zejména o anatomii. Fascinovala ho ženská kostra a sex.

Jednou si přečetl o smrti místní postarší ženy, se svým kamarádem Gusem se pak rozhodli vykopat tělo z hrobu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání