Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lstivý vrah kryl své bestiální chování za prací reportéra: Zavraždil i nebohou Pražačku Blanku!

Autor: rix - 
30. června 2021
14:01

Johann „Jack“ Unterweger neměl dobré dětství ani vychování. Na dráhu zločince se dal již v útlém věku. Po první vraždě dostal doživotí, ale byl osvobozen. Brutálně vraždil i poté! Mezitím se živil jako novinář a redaktor. Vraždil i v Praze, kde ubodal Blanku Bočkovou. Usvědčit se ho podařilo až po dlouhé době na Floridě. Deviant Jack poté spáchal sebevraždu. 

Johann Unterweger se narodil do rodiny vojáka a údajné prostitutky. Se svou matkou ale dlouho nevydržel. Povedená máma byla totiž zadržená za podvody a tak mladý Jack putoval do rukou jejího otce a svého dědečka. Ten neměl na jeho povahu dobrý vliv. Dědeček totiž zrovna dobrým vzorem nebyl. Jednalo se o násilníka a zloděje dobytka. 

Dědečkova výchova jen utvrdila skutečnost, že se Johann dá na dráhu zločinu. V letech 1966 - 1974 už měl na kontě šestnáct drobných deliktů a násilných trestných činů. To byla ale teprve začátek...

V roce 1976 se Johann dopustil toho nejhoršího, tedy vraždy. Vlastníma rukama uškrtil nevinnou osmnáctiletou dívku. Za to mu soud napařil bez slitování doživotí. Stalo se ale něco nečekaného. Mladý vrah se ve vězení dal na dráhu psaní a z děsivého násilníka se z něj pomalu stával vzor polepšeného zločince. Namísto zatracení se začaly objevovat kampaně za jeho propuštění. Mezi zločincovými obhájci byli třeba spisovatel Günter Grass nebo spisovatelka Elfriede Jelinek.

Soud nakonec zmírnil Johannovi trest na pouhých patnáct let. V roce 1990 byl tedy propuštěn. A sláva se na něj hrnula ze všech stran. Vystupoval snad po všech možných televizích. Posléze začal pracovat jako novinář a reportér. Obraz zločince ale naplňoval stále, jen to nikdo netušil. Johaness si nebral servítky a mimo práci vraždil. Jeho oběťmi byly především prostitutky. Jednou z nich byla i pražská občanka Blanka Bočková. Lstivý Johannes i o této vraždě sám referoval v televizi. 

Byť postupem času začal být policii podezřelý, důkazy pro jeho zadržení neexistovaly. Počátkem roku 1992 už rakouská policie shromáždila dostatek důkazů pro obvinění, ale vychytralý Johaness stihl prchnout za hranice. Dopaden byla nakonec až za oceánem na Floridě. Poté byl vydán zpět do Rakouska. To už Johaness neunesl a po prvoinstančním rozsudku spáchal sebevraždu. Oběsil se na lanku svázaném z tkaniček a pásku od kalhot.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání