Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Makedonec vyvraždil rodinu u Karviné na oslavě narozenin! Žárlil na bývalou přítelkyni

Autor: ital - 
8. března 2019
10:17

Před deseti lety v noci ze sedmého na osmého března došlo v Petřvaldě na Karvinsku ke krvavému masakru. Raif Kačar (†41) z Makedonie vtrhl na rodinnou oslavu, kde zastřelil svou bývalou přítelkyni Vlaďku (†24), jejího přítele (†34), matku (†46) a otce (†50). Následně obrátil zbraň proti sobě. O několik dní později svým zraněním podlehl.

Otřesný případ, který zasáhl všechny obyvatele Petřvaldu na Karvinsku, se odehrál před deseti lety při rodinné oslavě. Tehdy čtyřiadvacetiletá Vlaďka se svým přítelem, matkou a dalšími rodinnými příbuznými slavila padesáté narozeniny svého otce. Na oslavu si pronajali salonek místní restaurace Sokol. To nikdo z nich netušil, že tato noc bude jejich poslední.

Okolo 1:00 v noci ze soboty na neděli totiž vtrhl dovnitř Vlaďčin bývalý přítel Raif Kačar z Makedonie a v ruce třímal zbraň. Na místě zastřelil Vlaďku společně s matkou, otcem i jejím novým přítelem. Podle informací jeho cíle nebyly náhodné, přesně věděl, kdo bude jeho obětí. Následně sám sebe střelil do hlavy. Motivem jeho činu byla pravděpodobně žárlivost, zapříčiněná zřejmě rozchodem s Vlaďkou a faktem, že si našla jiného.

Přestože sanitka dorazila na místo do 6 minut, nedokázala již nikomu z postřelených pomoci. Kačar však sebevraždu přežil, proto u něj záchranáři zajistili dýchací cesty a připojili ho k umělé ventilaci. Další dva z přítomných rovněž vyžadovali lékařské ošetření. Přestože neměli žádná zranění, utrpěli psychickou újmu a rozrušení.

Vlaďka měla dceru Nikolku, tehdy dvouletou. Po smrti matky se péče a výchovy o malou dívenku ujal její strýc, Vlaďčin bratr Tomáš.

Kačarova dřívější přítelkyně se o vrahovi vyjádřila, že to byl krutý násilník. Neustále ji tloukl, a když byla těhotná, přejížděl jí nožem po břiše a vyhrožoval, že jí vyřízne dítě z těla. Nepomohl ani útěk. Stále ji sledoval a vyhrožoval. Policie to prý řešila jako přestupek. Vše přestalo, až když se Kačar seznámil s Vlaďkou.

„Bylo to pro mě vysvobození. Měli jsme i společné známé, tak jsem se ji snažila přes ně varovat. Nikdo mi ale nechtěl věřit, jaký dokáže být. A Vlaďka mě brala jako sokyni,“ pověděla nejmenovaná žena. Po vraždě si dělala výčitky, že se měla více snažit. Snad by tak prý mohla zabránit smrti čtyř nevinných lidí.

Záchranáři ihned po incidentu převezli Kačara do fakultní nemocnice v Ostravě, kde jej hospitalizovali. O pět dní později však na následky svých zranění zemřel. Dne 12. 3. 2009 u něho lékaři diagnostikovali klinickou smrt mozku.

Ondřej Cymorek ( 27. října 2023 23:32 )

Dobrý den, jsem syn zavražděného přítele od Mladé ženy, v té době mi byly 2 roky.. stejný věk by měla mít i dcera ženy, dnes 16-17 let. Neví někdo něco o její dceři? Rád bych jí poznal..

cotoje ( 9. března 2019 09:06 )

to byl inženýr a ještě k tomu i doktor a ona čubka zapomněla na to že to je jiná rasa a jiný mrav takže nic jiného než zastřelit a vyvraždit celou rodinu neuměl

antismejd ( 8. března 2019 14:14 )

v případě těch zastřelených platí- s kým kdo zachází,tím také zchází... s NEČLOVĚKEM ze NEZEMĚ NELIDÍ.....

Deffel ( 8. března 2019 12:40 )

Raif Kaćar je albánské jméno... Jen tak pro úplnost...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání