Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zoufalé pátrání po chlapci odkrylo mrtvolu v pražském kině: Dítě zavraždil promítač

Autor: dce - 
12. června 2016
05:00

Je tomu přesně 50 let, co byl zatčen Jaroslav Papež. Odsouzený pedofil si dopřál před nástupem do vězení jedno poslední potěšení, které ovšem skončilo krvavou vraždou jedenáctiletého chlapce. Rodina a veřejná bezpečnost po něm pátrali několik dní, než jeho tělo našli v tehdy známém kině Metro.

Bylo 5. června 1966 a Jaroslav Papež měl celý den promítat v kině Metro. Bylo teplo, a tak si na ukrácení směny dal pár piv. Měl problémy s alkoholem, dokonce byl i na léčení, to ale nedokončil. Asi ve dvě odpoledne si všiml malého chlapce, jak postává v pasáži.

Pozval ho do promítací kabiny, kam ho nalákal na mládeži nepřístupný film Komisař Maigret zuří. V kabině bylo horko, Papež Pepíka Neumanna, jak se jedenáctiletý chlapec jmenoval, přinutil, aby se svlékl a začal ho osahávat.

Odvedl ho do šatny, kde chlapci ostříhal vlasy a dál ho zneužíval. Pepík se bránil, ale ne dost na to, aby muže zastavil. Tou dobou už chlapce hledala matka a veřejná bezpečnost. Chlapec si nakonec oblékl košili, protože chtěl skutečně odejít. Papež popadl nůžky a bodl ho několikrát do srdce.

Pak jako smyslů zbavený rozbodal jeho tělo 36 ranami. Praštil ho do hlavy těžkou lepičkou na film. V tu chvíli ho přerušil zvonek zřízence kina, protože film doběhl a diváci v sále se začali být neklidní.

Pepík v tu chvíli ještě žil, snažil se doplazit ke dveřím, ale nestihl to. Papež mu omotal kolem krku motouz a uškrtil ho. Bezvládné tělo hodil do akumulátorové šachty a zaházel ho odpadky.

Další tři dny se snažil umýt stopy krve v promítací místnosti. To už měl ale sedět ve vězení, kam ho soud poslal na 5 dní za výtržnosti.

9. června byl nahlášen zápach linoucí se z kina Metro. Tehdy veřejná bezpečnost nalezla tělo chlapce. O vraždě nebylo pochyb. Vyšetřovatelé navíc zjistili, že je mezi zaměstnanci kina Papež, který byl dříve trestán za zneužívání malých chlapců. Právě on sloužil 5. června a den na to nenastoupil do výkonu trestu.

Dali si dvě a dvě dohromady a Papeže zatkli doma. Skrýval se pod hromadou prken. Nakonec se k činu doznal. Soud ho odsoudil k trestu smrti, Papež se však odvolal. Podle posudku trpěl sexuální deviací se sadistickými sklony. Jeho pohlavní vývoj byl zaostalý, na stupni psychosexuálního infantilismu.

Byl ovšem informován o následcích, jaké pro něj může mít alkokolu právě ve spojení s úchylkou. Nejvyšší soud trest smrti potvrdil. Papež byl popraven oběšením 8. června 1967.

..krakonos500 ( 25. února 2017 14:10 )

No právě, on se v takových vraždách vyžívá a proto na komouše vzpomíná se slzou v oku

nyxx ( 10. listopadu 2016 13:56 )

Ty jsi mimoň, a kdy se tohle stalo? Před 50 lety a to komunisti vládli.

mixer ( 12. června 2016 22:00 )

Hroznej příběh.Mám to načteno a ten vyšetřovatel tenkrát napsal,že chlapeček musel hrozně vytrpět,měl úplně šedivé vlásky,když ho našli.Trest smrti v takových případech je na místě.A kastraci všem,kdo zneužijí dítě.

ppadys13 ( 12. června 2016 14:39 )

zlatí komunisti.

marlen52 ( 12. června 2016 13:56 )

správně že dostal trest smrti.dnes by seděl tak 2roky za dobré chování by byl za rok venku a vraždil by dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání