Dalším prověřováním však bylo zjištěno, že stejný muž přepadl v neděli 24. 8. 2014 pobočku řetězce s erotickým zbožím v ulici Plzeňská v Praze. Po příchodu do obchodu se obsluhující prodavačky zeptal, kde jsou DVD, když mu žena místnost ukázala, vyndal dlouhou střelnou zbraň, s největší pravděpodobností samopal a se slovy „ Lehni na zem a kde máš peníze“ ji přinutil si lehnout. Po chvilce na ni ještě zavolal, aby mu otevřela pokladnu a opět si lehla na zem. Žena ze strachu o svůj život všech pokynů uposlechla. Muž si z kasy vybral hotovost, vzal ještě služební mobilní telefon a upozornil ji, že nemá koukat a nikomu dávat jeho popis. Pak z prodejny odešel i s několika tisíci.

Pachatel je ve věku kolem 40 let, vysoký asi 185 – 190 cm, mohutnější postavy. Má světlou, ale opálenou pleť a tmavé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do světle modrých džínových kalhot, bundy s kapucí a světlými lemy okolo rukávů a pasu, na nohou měl pak sportovní boty v černočerveném provedení. Na zádech nesl tmavý batoh s nápisem Certina.

Kriminalisté proto touto cestou opětovně a velmi důrazně žádají širokou veřejnost o poskytnutí svědectví v případě, že by muže na kamerových záznamech někdo poznal. Svědectví a informace k tomuto člověku jsou pro kriminalisty v tuto chvíli klíčové. Občané mohou volat kdykoliv na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo se obrátit na kteroukoliv služebnu PČR.

Zároveň však apelujeme na občany, aby se tohoto muže nepokoušel nikdo sám zadržet, a to z důvodu, že je s největší pravděpodobností ozbrojen.

por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. tisková mluvčí PČR FOTO: PČR