Pak odešla a ve chvíli, kdy se tramvaj začala zase rozjíždět, opět do kolejiště vstoupila a přiměla tramvaj zastavit. Strážníci bezpečně odstavili služební vozidlo a vydali se za ženou. Ta mezitím za stálého mávání rukama a čepicí šla před tramvají v kolejišti a až v zastávce Flora se posadila do zastřešeného prostoru zastávky. Hlídka zde ženu vyzvala k prokázání totožnosti. Ta na výzvu vůbec nereagovala, pouze prstem ukazovala různými směry kolem sebe a vydávala zvuky připomínající zvíře.

Protože žena na opakovanou výzvu stále nereagovala, hlídka se pokusila výzvu zopakovat v anglickém a německém jazyce. Ani na tento pokus strážníků dotyčná nereagovala a stále pokračovala ve „své činnosti“. Strážníci pojali podezření, že žena není zřejmě psychicky v pořádku. Zjevně fyzicky zraněná ale nebyla. Přivolali proto na místo záchrannou službu. Hlídka se snažila se ženou stále aktivně komunikovat. Ta občas řekla nějaké slovo v českém jazyce a dále mávala rukama kolem sebe.

Z ničeho nic se na tramvajové zastávce plné lidí, začala svlékat. Nejprve odložila mikinu, poté si pokusila sundat džíny a tričko, přičemž odhalila své genitálie. Strážníci tedy ženu vyzvali, aby zanechala svého jednání. Ta na výzvu nereagovala a nadále ve svlékání pokračovala. Proto byla opětovně hlídkou vyzvána, aby zanechala svého protiprávního jednání. Na to žena začala být agresivní, křičela kolem sebe a pokusila se nakopnout postupně oba zakročující strážníky. Ti ji za pomoci hmatů a chvatů zpacifikovali.

Po příjezdu záchranné služby byla žena odvezena do nemocnice, kde rozhodli o jejím převozu na psychiatrickou kliniku. Protože byla stále agresivní, museli i při jejím převozu asistovat strážníci.

Irena Seifertová tisková mluvčí MP Praha