Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Očkování zastaví pandemii, tvrdí ministr. V Německu se hádají o povinné vakcíny pro všechny

Autor: ČTK - 
13. ledna 2022
14:36

Zavedení všeobecné očkovací povinnosti proti nemoci covid-19 je nejrychlejší cestou k porážce pandemie. Dnes to před německými poslanci ve Spolkovém sněmu prohlásil německý ministr zdravotnictví Karl Lauterbach. Řekl také, že letošní rok rozhodne o tom, zda se koronavirus stane endemickým a zda se sníží jeho smrtnost.

„Vstupujeme do třetího roku pandemie, do roku, který bude rozhodující, ve kterém se rozhodne, zda se virus stane endemickým, zda bude rozsévat méně žalu a smrti,“ řekl Lauterbach. Poznamenal, že pro boj s pandemií má Německo prostředky v omezování kontaktů a především v očkování.

„Nejjistější a nejrychlejší cesta z pandemie v Německu spočívá v zavedení všeobecné očkovací povinnosti,“ řekl Lauterbach. „Povinné očkování je z lékařského hlediska vhodné. Otázkou ale je, zda je to morálně obhajitelné,“ uvedl. Ve smyslu kategorického imperativu německého filozofa Immanuela Kanta, který jej označil za základ přirozené morálky, to obhajitelné je, poznamenal ministr. „Pokud bychom očkování všichni odmítali, pravděpodobně bychom pandemii nikdy nepřekonali,“ dodal.

Povinné očkování společně s účinnými léčivy podle Lauterbacha pandemii zastaví. „Této možnosti bychom měli rozhodně využít,“ řekl. „Prostředky k zastavení pandemie máme k dispozici,“ uvedl.

Německo prozatím uzákonilo povinné očkování zdravotníků, pečovatelů a záchranářů. Pokud nebudou do 15. března očkováni, nebudou smět své profese vykonávat. Kancléř Olaf Scholz chce povinné očkování rozšířit na všechny dospělé. Zda tomu tak nakonec bude, jasné není. I v rámci koalice totiž sílí hlasy, zda by nebylo vhodnější povinné očkování omezit jen na vybrané profese a také na věkové skupiny, například pro starší šedesáti, případně padesáti let.

Šéf poslanecké frakce SPD Rolf Mützenich počítá s tím, že hlasovat o všeobecné očkovací povinnosti by parlament mohl v březnu, příslušný zákon by pak mohl platit od dubna.

Video  Válek u Zemana v Lánech: Povinné očkování 60+ ne, Silvestr slavte s dětmi.  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 14. ledna 2022 10:07 )

"Roman Prymula nesouhlasí s povinným očkováním. Otevřeně vysvětlil, proč vakcinace v tuto chvíli není na místě"
"Imunolog Vojtěch Thon: Omikron? Musíme toho využít a dojít k ukončení pandemie. Koronavir tu bude dál s námi" (zivotvcesku)

frantaczek ( 13. ledna 2022 21:48 )

TAKŽE, KDYŽ UŽ VÍME JAKÝ TOXICKÝ SAJRAJT V TĚCH VAKCÍNÁCH JE, JAK SE HO MŮŽEME ZBAVIT, JSME-LI JIŽ „OČKOVÁNI“?

Nejlepší pochopitelně je, nenechat si ten sajrajt dobrovolně píchnout do těla. Pravidlo přežití číslo jedna v dnešní době zní, nenechat do sebe píchnout biologickou zbraň pojmenovanou „mRNA vakcína“. Ať to bude jakákoliv současná vakcína (Moderna, Pfitzer, AstraZeneca, Janssen, Sinovac), bude obsahovat toxický oxid grafenu. Jestli jste již podlehli brutální propagandě, fašistickému nátlaku a nechali se v některém z těch úžasných vakcinačních center „očkovat“ a chcete se teď toho sajrajtu zbavit, potřebujete vědět jak na to. Příznaky otravy oxidem grafenu jsou podobné příznakům onemocnění koronavirem. Dobrou zprávou je, že nyní, když byl oxid grafenu jednoznačně identifikován jako kontaminant vakcín, existují způsoby jak ho lze odstranit z našeho těla a zachránit si tak život. Zinek v kombinaci s NAC jsou těmi základními antioxidanty použitelnými k degradaci oxidu grafenu v těle. Dr. Ricardo Delgado uvádí, že těmito antioxidanty pomohl několika lidem se dvěma dávkami vakcíny Pfizer.

Jiné látky, které mohou být použity na odstranění oxidu grafenu, jsou:
Astaxanthin
Melatonin
Ostropestřec mariánský
Kvercetin
Vitamín C
Vitamin D3

viho ( 13. ledna 2022 20:52 )

Žádná ze současných vakcín neumí koronavirus zastavit, pouze zmírní průběh nákazy. Tedy pokud to ten ministr nemyslí tak, že do lidí povinně napíchá x dávek vakcíny až jim to zničí imunitní systém takže umřou na nějaké banální nachlazení, takže koronavirus nebude mít kdo přenášet. A chybějící lidi pak doveze z Afriky...

Zdenek ( 13. ledna 2022 19:24 )

Očkování proti koronaviru v Německu je propadák, kritizují politici


Zatímco Velká Británie a Izrael mají na počátku nového roku naočkován přes milion lidí, v Evropě vakcinace vázne. Navzdory propracovaným plánům, ochranu proti nákaze koronavirem dostal v Německu jen zlomek lidí, píše server deníku Bild.

Důvodem debaklu je nedostatek vakcín, který má na svědomí kancléřka Angela Merkelová. Prosadila, že země v létě přerušila rozběhnuté vyjednávání o vakcínách a nákup se z jednotlivých států přenesl na Evropskou unii, píše Bild.

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn (CDU) si jako nejvyšší prioritu stanovil loni na jaře nákup vakcíny. Spolu se svými kolegy z Francie, Itálie a Nizozemska vytvořil spolek, který měl získat pro jednotlivé země dostatek očkovací látky. Už 13. června oznámila společnost AstraZeneca, že uzavřela dohodu s Německem, Francií, Itálií a Nizozemskem na dodávku 400 milionů vakcíny. A jednání s dalšími výrobci byla rozjetá. V tu chvíli ovšem do procesu vstoupila kancléřka Merkelová (CDU) a to byl začátek debaklu, píše Bild.

Spahn spolu se svými třemi kolegy musel napsat šéfce Evropské komise Ursule von der Leyenové dopis, v němž se zavázali, že mandát k jednání o vakcíně postupují EU. Dopis vznikl pod nátlakem Merkelové a měl by být napsán submisivním tónem, píše Bild. Brusel o dopisu mlčí.

Německo se 1. července ujalo předsednictví Rady EU a Merkelová dala jasně najevo, že se Německo zdrží samostatného postupu v nákupu vakcíny. Kancléřka chtěla tímto způsobem zabránit, aby se opakovala situace z jara, kdy se jednotlivé země „rvaly“ mezi sebou v nákupech roušek a ochranných pomůcek.......

Zdenek ( 13. ledna 2022 19:20 )

Žádné „best in covid“. Málokdo dopadl v Evropě hůř než Česko, ukazují data

Údaj představuje dobré (ne nejlepší, o tom dále) měřítko toho, jak která země zdravotní aspekty pandemie zvládla. Nezajímá ho, zda někdo zemřel „s covidem“ nebo „na covid“, zda lidé umírali kvůli samotné nemoci, přeplněným nemocnicím či čemukoliv jinému. Jednoduše sleduje, o kolik více či méně lidí zemřelo během pandemie v dané zemi.

Z grafu vidíme, že po přepočítání na počet obyvatel má Česko jednu z nejhorších nadúmrtností v Evropě. Horší výsledky mají už jen země na východ od nás: Bulharsko, Srbsko, Rusko, Litva, Albánie a Bělorusko. Velmi podobné výsledky pak má Polsko a Slovensko.

Naopak další dva sousedé, Německo a Rakousko, jsou na tom z hlediska nadúmrtí výrazně lépe. Oproti celoevropskému průměru pak Česko zaznamenalo o 63 procent horší výsledek. Přepočteno na absolutní čísla to znamená přibližně 13 tisíc nadúmrtí navíc oproti průměru.

Pro srovnání, Německo má kumulativní počet nadúmrtí o 70 procent nižší, než je celoevropský průměr. Oproti Česku je pak výsledek Německa 5,5× lepší.

Vzhledem k tomu, jak nás paměť klame, krátce si také připomeňme, jak vlastně covidová epidemie z hlediska úmrtnosti a nadúmrtí vypadala v Česku. Nejhoršími týdny z tohoto hlediska bez ohledu na věk byla „druhá vlna“ epidemie, tedy období na přelomu října a listopadu 2020. Šlo o nejvyšší počet úmrtí nejen za celý rok, ale dokonce nejhorší týdny a měsíce od založení České republiky v roce 1993.

Ve srovnání s průměrem stejného období předchozích let zemřelo za dva týdny přibližně 4,5 tisíce lidí, tedy více než dvakrát nad průměr za dané období. Celková úmrtnost stoupla přesně o 110 procent.

.........

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa