Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Známá prokurátorka (†46) podlehla covidu. Byla chyba se neočkovat, smutní vdovec

Autor: tsv - 
5. ledna 2022
21:55

Kalifornská náměstkyně okresního prokurátora, jež se odmítala nechat naočkovat proti koronaviru, tragicky podlehla covidu. Její smrt vyvolala horlivé diskuze na internetu, které se neobešly bez negativních komentářů zastánců vakcíny. Někteří nesnadnou událost zesměšňovali, jiní naopak vyjadřovali soustrast rodině.

To, že 46letá Kelly Ernbyová nebyla naočkovaná, po její smrti na facebooku potvrdil advokátčin manžel Mattias Ernby. „Naočkovaná nebyla. To byl ten problém,“ napsal. Covidu podlehla na začátku tohoto týdne, informoval server Fox News.

K její smrti se na internetu vyjádřilo mnoho příznivců očkování, podle kterých si za svůj předčasný odchod mohla sama. „Teď už asi nikam kandidovat nebude,“ napsal jeden z uživatelů facebooku. „Rok 2022 je rok, kdy matka příroda popraví ty hloupé,“ zveřejnil na sociální síti další. Mnoho výsměšných komentářů se mezitím objevilo i pod jejím posledním příspěvkem na twitteru. „Proč se hádat s antivaxerem, když stačí jen počkat,“ napsal uživatel.

Ačkoli se na internetu objevil nespočet krutých komentářů, ne každý příznivec očkování se na věc díval stejně kriticky. Několik lidí se po smrti prokurátorky ozvalo ovdovělému Mattiasi Ernbymu a vyjádřilo mu svou soustrast, podobný přístup zaujalo i pár lidí, kteří nesouhlasili s jejími politickými názory. „Mrzí mě to. Všichni se nechte naočkovat,“ napsal jeden uživatel na facebook.

„Upřímnou soustrast a děkuji, že jste objasnil její očkovací statut. Je to škoda, že se vám ji nepodařilo přesvědčit, aby si došla pro dávku,“ napsal ovdovělému manželi na profilovou stránku další komentující.

Loučí se kolegové i nadřízení

Ke smrti Ernbyové se na internetu vyjádřilo i několik jejích kolegů. Mezi nimi byl například republikán Ben Chapman. „Mám zlomené srdce. Covid mi vzal drahou přítelkyni. Mám tě rád, Kelly Ernbyová! Vždycky jsi nám tady v okrsku Orange County byla inspirací,“ napsal na twitter.

Smutnou událost nenechal bez komentáře ani místní okresní advokát Todd Spitzer. „Kancelář prokurátora okrsku Orange County truchlí nad náhlým a nečekaným odchodem náměstkyně Kelly Ernbyové. Kelly byla vášnivá právnička, neuvěřitelně plná života, které velmi záleželo na naší práci, jíž zde jako prokurátoři vykonáváme, a na komunitě, kterou se snažíme chránit,“ zveřejnil s advokátčinou fotografií.

Vedoucí okrsku Don Wagner v reakci na kruté komentáře některých uživatelů řekl, že Kelly nikdy nikoho neodrazovala od očkování. „Vždy jsem od ní slyšel jen: Rozhodujte se na základě informací. Je to jen vaše rozhodnutí,“ řekl novinářům Wagner.

Video  Viděl jsem umírat seniory, které od očkování odradily jejich děti, říká primář Straka.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Stano1963 ( 7. ledna 2022 17:03 )

vakcína chrání před těžkým průběhem i u delty, kdo neměl covid, tomu může zachránit dnes život. Vakcína seznámí imunitní systém s covidem, při nákaze již umí imunitní systém lépe zafungovat než bez očkování

radimf ( 5. ledna 2022 22:23 )

Šlehnout si experimentální vakcínou ještě větší. Ani tři dávky nechrání

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa