Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Testování školáků pokračuje: Co dělat, když je dítě pozitivní? Návod, jak postupovat

  • Autor: Ivan D. Hladík,MZČR,MŠMT - 
    5. 1. 2022
    05:00

    Od pondělí pokračuje preventivní antigenní testování a trasování na školách v České republice. Ministerstva zdravotnictví a školství k tomu vydala přehled s informacemi, jak postupovat nejen v případě, že má dítě pozitivní výsledek testu.

  • 1.Pozitivní antigenní test spolužáka

    Pokud někomu vyjde pozitivní antigenní test během pondělního testování, již se dál neúčastní výuky. Ostatní ve škole zůstávají. Pokud je některý z žáků pozitivní v rámci čtvrtečního antigenního testování, nastupuje celá třída tzv. režim test-to-stay. To znamená, že každý den podstoupí všichni spolužáci antigenní test, a to až do doby, kdy původně antigenně pozitivní dítě obdrží negativní výsledek PCR testu.

    Pro celou třídu v tu dobu platí speciální režimová opatření – nošení roušky u žáků mladších 15 let, nošení respirátoru u starších 15 let, oddělená toaleta, při jídle rozestup alespoň 1,5 metru od ostatních a děti jsou oddělené od dalších žáků.

  • 2.Setkání s pozitivním na covid-19

    Vaše dítě se může ve škole potkat s žákem, kterému vyšel pozitivní výsledek PCR testu. Pokud škola dá všechny potřebné informace krajské hygienické stanici, dostanete SMS zprávu, která obsahuje číslo eŽádanky, nařízení karantény a instrukce k PCR testu.

    Už není třeba sebetrasování, ani neočekávejte telefonát z trasovacího centra. Pokud se něco nepovede nebo byl kontakt mimo školu, dostanete SMS zprávu s výzvou k sebetrasování. V takovém případě využijte možnost sebetrasování, významně tím urychlíte celý proces.

  • 3.Má vaše dítě pozitivní antigenní test?

    Pokud vyjde vašemu dítěti antigenní test pozitivní, není třeba kvůli žádance kontaktovat praktického lékaře. Škola vás bude informovat, jakým způsobem bude dítěti vystavena. Existují dvě možnosti:

    ● Dostanete SMS zprávu s číslem eŽádanky. Po jejím obdržení půjdete na libovolné odběrové místo, které provádí PCR testy na základě žádanky. U některých míst je třeba nejdříve rezervovat termín.

    Dítě dostane od školy písemné potvrzení o pozitivním výsledku antigenního testu. To donesete na libovolné odběrové místo, které provádí PCR testy na základě žádanky. U některých míst je třeba nejdříve rezervovat termín. Potvrzení, které obdržíte od školy, není certifikátem použitelným pro přístup ke službám a akcím nebo pro cestování.

    Seznam odběrových míst PCR testů uvádí ministerstvo na svém webu.

  • 4.Má vaše dítě pozitivní i PCR test?

    Pokud je výsledek PCR testu vašeho dítěte pozitivní, kontaktujte praktického lékaře pro děti a dorost. Následně vás bude zpět kontaktovat krajská hygienická stanice nebo budete vyzváni k sebetrasování. Nově platí povinnost nahlásit škole pozitivní výsledek PCR testu vašeho dítěte, ať už se jedná o testování ve škole, nebo například nákazu v rámci rodiny.

    Video  Fiala a spol. vysvětlují: Nová opatření v boji s covidem a proč učitelé dostanou jen drobné?  - ČTK
    Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rodriges ( 5. ledna 2022 10:55 )

jsou podvodné, Walensky konečně přiznává pravdu i o tom. Otázka zní: Budou Covidiáni poslouchat, nebo se budou i nadále „testovat“ ve věčné panice, zatímco budou mít masku a budou posíleni pokaždé, když jim to Walensky řekne?

"Přesto společnosti a vládní agentury stále říkají, vakcína nebo týdenní test, že?" řekl na to jeden naštvaný komentátor, testování PCR bude pravděpodobně pokračovat bez ohledu na poslední přiznání Walensky.

"Kdy začnou procesy za zradu?" zeptal se další.

"Není divu, že covid je na vzestupu," napsal další, který naznačuje, že jediným důvodem, proč stále máme "případy", jsou podvodné výsledky testů PCR. „A vláda plánuje rozeslat testy všem? Pro jistotu znovu zamkneme. Sledovat vědu? Jo, správně."

Jiný napsal, že zlatý hřeb toho všeho je, že by se díky tomu všemu mohlo konečně provalit, že „sajrajty“ nefungují, pouze přiživují plandemii a brání tomu, aby nikdy neskončila.

NaturalNews.com

rodriges ( 5. ledna 2022 10:54 )

Americké centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) konečně přiznalo, že PCR testy neodhalí přítomnost wuhanského koronaviru (Covid-19) v těle člověka.

Rochelle Walensky, nejlepší hlídací pes falešné federální agentury, v nedávném rozhovoru pro ABC News řekla, že „nová věda“ ukazuje, že testy PCR nefungují a vláda je již nepoužívá.

"Se vší tou vědou jsme se posunuli vpřed s doporučením pěti dnů izolace následovaných pěti dny s respirátorem," vysvětlila Walensky nové pokyny.

„Nyní je otázka, proč jsme tam nezařadili test, jednoduše proto, že víme, že s PCR může zůstat pozitivní až 12 týdnů. Takže kdybychom se spoléhali na PCR, měli bychom lidi na velmi dlouhou dobu v izolaci.“

Říká někdy Rochelle Walensky pravdu?

Již dříve bylo odhaleno v dokumentech přímo od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), že testy PCR byly vyvinuty bez jakýchkoli izolovaných vzorků chřipky Fauci, protože žádné neexistují.

Místo toho FDA použil obyčejnou chřipku ke „kalibraci“ testů, o kterých nyní víme, že produkují výjimečný počet falešně pozitivních výsledků.

CDC však trvalo velmi dlouho, než dohnalo nejnovější vědu. Sama Walensky již mnoho měsíců šíří lži o tom, jak „data“ (na základě falešných výsledků PCR testů) naznačují, že lidé potřebují rychlé „očkováni“ a „posilovací dávky“, aby se zastavila plandemie.

V září Walensky skutečně přiznala, že její rady ohledně posilovacích dávek jsou založeny spíše na „naději“ než na datech.

"Takže skutečně existuje naděje - zatím nemáme data," řekla Walensky moderátorce "TODAY" Savannah Guthrieové.

„Víme, že vyšší úrovně ochrany ve variantě alfa vedly k menšímu přenosu a dosud jsme data neviděli, ale doufáme, že booster vás nejen ochrání, ale poskytne vám vyšší úroveň ochrany, nikoli pouze proti delta variantě, ale proti široké škále variant. Může to také snížit hladinu viru, který máte, a snížit jeho přenositelnost.“

Nyní, celý rok a půl poté, co zbytek světa přišel na to, že testy PCR j

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa