Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Thajsku kvůli omikronu vrací karanténu pro turisty, dotkne se i Čechů. Výjimku má Pchúket

Autor: ČTK - 
21. prosince 2021
12:25

Thajsko znovu zavádí povinnou karanténu pro návštěvníky ze zahraničí. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na thajskou vládní mluvčí. Důvodem jsou obavy z šíření nové koronavirové varianty omikron.

Thajské úřady od 1. listopadu povolovaly občanům z desítek států světa, včetně České republiky, návštěvu země bez nutnosti karantény. Museli se ovšem prokázat certifikátem o dokončeném očkování proti nemoci covid-19 a mít před odletem a po příletu do Thajska negativní test na koronavirus.

„Po 21. prosinci již nebudou přijímány nové registrace do programu Test and Go, bude možná pouze karanténa nebo návštěva ostrova Pchúket,“ oznámila dnes mluvčí thajské vlády. Zhruba 200 000 lidí, kteří se již k pobytu bez karantény v zemi zaregistrovali, bude moci podle thajské vlády tohoto povolení nadále využít.

Oxfordská vakcína v Thajsku. Oxfordská vakcína v Thajsku. | ČTK / AP / Sakchai Lalit

V hotelové karanténě budou muset návštěvníci po příjezdu do Thajska strávit podle agentury Reuters sedm až deset dní. Na oblíbený turistický ostrov Pchúket bude možné se vydat bez nutnosti karantény, turisté ale nebudou smět ostrov za celou dobu pobytu opustit.

Thajsko, které v roce 2019 navštívilo 40 milionů turistů, pandemie nemoci covid-19 tvrdě zasáhla. Země ztratila tři miliony pracovních míst souvisejících s turistickým ruchem a roční příjmy v odhadované výši 50 miliard dolarů (asi 1,1 bilionu Kč), uvedla agentura Reuters.

Video  Thajská velvyslankyně Ureerat Chareontoh se starostou Prahy 1 vařili pro pražské zdravotníky, hasiče a pečovatele exotické Pad Thai.  - David Zima
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 21. prosince 2021 12:36 )

Epidemie tu není, doktoři nemohou brečet, že jsou přetížení, šokuje vyjádřením imunolog Jiří Šinkora (zivotvcesku).
Jo, jo covidové hospodářství. Už jen nuda.
"Hovoří ředitel Motolské nemocnice M. Ludvík: „Realita, pravda vychází najevo.“
Neobyčejně marketinkově schopný covid-19

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa